Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle zoetzure saus

Deze eenvoudige en goedkope zoetzure saus smaakt prima bij vis- en vleesgerechten.
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaat in achten en doe haar met de suiker, de bouillon, de azijn, de sojasaus, het
  • zout in de olie in een sauspan.
  • Kook de saus al roerend langzaam tot de tomaat gaar is.
  • Verwijder het vel van de tomaat.
  • Voeg de fijngesneden augurkjes en gember toe.
  • Maak de maïzena met wat water aan en bind hiermee de saus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelkookpan rodekool met appeltjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rode kool fijn snijden en daarna in een pan doen.
  • Appels schillen, in 4en delen en bovenop de gesneden rode kool doen samen met 1 eetlepel
  • kaneel en 2 eetlepels suiker
  • 7 minuten onder hoge druk koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Terug in de pan doen en de maizena aanmaken met melk.
  • Met een stamper de rode kool fijn stampen, met maizena aanmaken en op smaak maken met zout en suike

Tips / Opmerkingen

Hierbij kan je de hachee eten, gemaakt als mijn recept draadjesvlees.
Deze maak je eerst in snelkookpan en bewaar deze in braadpan.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sneeuweieren met crème caffee anglaise en karamel

Recept categorieën: Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Crème anglaise:

Bereidingswijze

Maak de sneeuweieren:

  • Klop de eiwitten stijf en klop er vervolgens beetje voor beetje de suiker door.
  • Breng in een pan de melk tegen de kook aan en pocheer hierin de sneeuweieren.
  • Schep 1 lepel eiwit uit de kom en pocheer deze 2 minuten aan elke kant en laat uitlekken.
  • Gebruik een warme lepel.
  • Zeef de melk en gebruik voor de crème.
  • Doe alle melk voor de crème anglaise met een opengesneden vanillestokje in een pan met dikke bodem, en breng langzaam aan de kook.
  • Laat de melk 10 minuten zachtjes trekken.
  • Klop intussen de eierdooiers met de suiker in een kom totdat de suiker opgelost is en het mengsel wit van kleur.
  • Eventueel nu maïzena toevoegen.
  • Neem de melk van het vuur en verwijder het vanillestokje.
  • Schenk de warme melk al kloppend langzaam bij het eidooier mengsel.
  • Voeg de sterke koffie toe.
  • Blijf rustig roeren en schenk het mengsel terug in de pan.
  • Laat de saus al roerende zacht binden op laag vuur tot de saus zo dik is dat hij op de bolle kant van een lepel blijft liggen.
  • Neem de pan van het vuur en blijf nog even doorroeren om hem langzaam te laten afkoelen.
  • Dan de saus in schaaltjes schenken.
  • Afdekken met plasticfolie en wegzetten.
  • Maak chocolaatjes voor de garnering op bakpapier met het cornetje gevuld met chocolade.
  • Maak de karamelsaus, als de nagerechten zover klaar zijn, door de ingrediënten in een pan te doen.
  • Verwarm de pan zonder te roeren en wanneer er een heldere siroop ontstaat, de pit hoger
  • zetten zodat de suiker kan karameliseren.
  • Neem het goudbruine karamel van het vuur en schenk deze over het nagerecht.
  • Wacht met serveren totdat de karamel stevig is geworden.
  • Steek er enkele chocolaatjes bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappel Bieten

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vermeng een beetje van het sinaasappelsap met wat water.
  • Roer de maïzena erdoor.
  • Verwarm de rest van het sinaasappelsap met suiker, zout en peper.
  • Voeg de maïzena mix toe en blijf koken tot het doorzichtig is.
  • Voeg de bieten toe.
  • Garneer met schijfjes sinaasappel.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleesschotel goulash

Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot

ingrediënten

Bereidingswijze

  • vlees door de maizena halen
  • Braad de ui met het vlees en de knoflook
  • Doe de paprika’s erbij en lekker laten sudderen
  • Na een half uur de tomaatjes mee laten sudderen
  • Na weer een half uur water en tomaten puree erbij en zeker, onder regelmatig roeren op een zeer kleine pit laten sudderen.
  • Ik laat dit 7-8 uur sudderen.
  • Heerlijk mals vlees!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Cheesecake met ricotta en citroen

Recept categorieën: Airfryer, Dessert
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden. Rasp en pers de citroen. Doe ricotta, suiker,
  • vanille-essence, 1 el citroensap en citroenrasp in een kom. Meng de ingrediënten tot een
  • homogene massa. Voeg de eieren één voor één toe en roer goed. Voeg de maïzena toe en
  • roer goed. Schenk het mengsel in de ovenschaal.
  • Doe de schaal in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer Stel de timer in
  • op 25 minuten. De cheesecake is klaar als u de timer hoort en het midden is gestold. Zet de
  • schaal op een rooster en laat goed afkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappels uit de oven met sinaasappelsaus

AllerHande 2005
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Van sinaasappel 1 exemplaar schoonboenen en met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes van schil trekken of schil grof raspen.
  • Alle sinaasappels dik schillen om vliesjes te verwijderen.
  • Vruchten in 4 dikke plakken snijden, dakpansgewijs in ingevette schaal leggen.
  • In een steelpan met dikke bodem suiker met 2 eetlepels water aan de kook brengen.
  • Suiker zonder te roeren op matig vuur laten smelten en lichtbruin laten worden (=karameliseren).
  • Karamelstroop voorzichtig over sinaasappels schenken.
  • Schaal in het midden van de oven zetten en sinaasappels in 15 minuten bakken.
  • In steelpan sap met schilletjes en vanillesuiker zachtjes aan de kook brengen.
  • Maïzena losroeren met campari en door sap roeren.
  • Nog even verwarmen, zodat sap tot dikke saus bindt.
  • Saus laten afkoelen.
  • Sinaasappels uit de oven nemen en op koele plek zetten (niet in koelkast).
  • Saus opnieuw verwarmen.
  • Sinaasappelplakken over vier borden verdelen, saus erop en ernaast schenken.
  • Op elk bord 1 eetlepel crème fraîche scheppen.
  • Eventueel garneren met blaadjes munt.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rollade met gestoofde sjalotten en mosterdsaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hoge pan slagroom met fond in ca. 30 minuten tot helft inkoken.
  • Scheutje roomsaus in kom schenken en even laten afkoelen.
  • Eierdooiers met maïzena en 2 eetlepels mosterd door afgekoelde scheutje roomsaus roeren.
  • Mengsel bij roomsaus in pan doen en al roerend zachtjes verwarmen tot saus begint te binden.
  • Als saus juiste dikte heeft (saus 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar), pan direct van vuur nemen en saus laten afkoelen.
  • Tot gebruik afgedekt koel bewaren.
  • Rollades op kamertemperatuur laten komen.
  • Sjalotten pellen en in 4 partjes snijden.
  • Salie fijnsnijden.
  • Rollades droogdeppen en bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan boter smelten en rollades rondom aanbraden.
  • Sjalotten toevoegen en 2 minuten op hoog vuur meebakken.
  • Salie toevoegen, vuur laag draaien en rollades met deksel schuin op pan in 30-40 minuten
  • gaarbraden.
  • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 5 minuten laten rusten.
  • Mosterdsaus (op warmhoudplaatje) voorzichtig opwarmen.
  • Saus op smaak brengen met mosterd, zout en peper.
  • Rollades uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen.
  • Rollades op schaal leggen, sjalotten rond rollades leggen.
  • (Aan tafel) rollades in plakken snijden en saus in warme sauskom ernaast serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken krieltjes en gemengde boontjes (bijv. panklare boontjesmix, zak 250 g, koelvak groenteafdeling).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige loempiaatjes

Voorbereidingstijd20 minuten
in de airfreyer5 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Kip, Voorgerechten
porties: 4
Auteur: Philips

Equipment

Bereidingswijze

  • Scheur de gekookte kipfilet in stukjes.
  • Snijd bleekselderij, wortels en champignons in lange, dunne reepjes.
  • Doe de stukjes kip in een kom en voeg bleekselderij, wortel en champignons toe.
  • Voeg gember, suiker en kippenbouillonpoeder toe en meng.
  • Dit wordt de vulling van de loempia's.
  • Klop het ei los en voeg de maïzena toe, zodat er een dikke pasta ontstaat.
  • Zet weg.
  • Doe wat vulling op elk loempiavel en rol op.
  • Plak de uiteinden vast met het eimengsel.
  • Bestrijk voor een knapperig resultaat de loempia’s licht met olie.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Doe de loempia's in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer Stel de timer in op 4 minuten.

Tips / Opmerkingen

Serveer met zoete chilisaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde sliptong met gember bietensaus

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkel, wortel en peultjes schoonmaken en groenten in luciferdunne reepjes snijden.
  • Uien pellen, 1 ui halveren en 3 in dunne ringen snijden.
  • Halve ui in dunne reepjes snijden (andere helft wordt niet gebruikt).
  • Van sliptong met fileermes voorzichtig filets lossnijden (of scholfilets in de lengte halveren).
  • Vis inwrijven met zout en knoflook.
  • Biet in stukjes snijden. In keukenmachine biet met azijn tot gladde saus pureren.
  • Gember schillen en zeer fijn hakken of raspen.
  • Suiker in steelpan met dikke bodem op laag vuur verwarmen, tot suiker gesmolten is.
  • Gember toevoegen en saus iets laten kleuren.
  • Bietenpuree erdoor roeren en saus 10 minuten zachtjes laten koken, tot suiker opnieuw is opgelost.
  • Eventueel verdunnen met scheutje azijn of water.
  • Saus boven andere pan door fijne zeef wrijven.
  • Maïzena oplossen in enkele lepels water en door saus roeren.
  • Nog even doorwarmen tot saus lichtgebonden is, op smaak brengen met zout.
  • Oven voorverwarmen op 125 °C.
  • Frituurolie verhitten tot 180 °C.
  • Bloem op bord strooien, uiringen erdoor wentelen.
  • Overtollige bloem afschudden (bloem bewaren!).
  • Uiringen in porties in 2 minuten frituren.
  • Bakplaat bekleden met keukenpapier, gefrituurde uiringen erop leggen.
  • In oven uiringen ca. 10 minuten laten drogen, zodat ze krokant blijven.
  • Intussen in vetvrije kom eiwitten met handmixer stijfkloppen.
  • In andere kom bakmeel met bier tot glad beslag kloppen dat als lint van lepel loopt.
  • Eiwit door beslag spatelen.
  • Visfilets door bloem wentelen en door beslag halen.
  • Filets met 4 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin frituren. In oven warmhouden.
  • In wok olie verhitten en uireepjes glazig fruiten.
  • Venkel, wortel en peultjes toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
  • Taugé toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Groentemix in midden van vier warme borden scheppen.
  • Visfilets erop leggen en bieten-gembersaus eromheen scheppen.
  • Garneren met uiringen.