Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde sliptong met gember bietensaus

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkel, wortel en peultjes schoonmaken en groenten in luciferdunne reepjes snijden.
  • Uien pellen, 1 ui halveren en 3 in dunne ringen snijden.
  • Halve ui in dunne reepjes snijden (andere helft wordt niet gebruikt).
  • Van sliptong met fileermes voorzichtig filets lossnijden (of scholfilets in de lengte halveren).
  • Vis inwrijven met zout en knoflook.
  • Biet in stukjes snijden. In keukenmachine biet met azijn tot gladde saus pureren.
  • Gember schillen en zeer fijn hakken of raspen.
  • Suiker in steelpan met dikke bodem op laag vuur verwarmen, tot suiker gesmolten is.
  • Gember toevoegen en saus iets laten kleuren.
  • Bietenpuree erdoor roeren en saus 10 minuten zachtjes laten koken, tot suiker opnieuw is opgelost.
  • Eventueel verdunnen met scheutje azijn of water.
  • Saus boven andere pan door fijne zeef wrijven.
  • Maïzena oplossen in enkele lepels water en door saus roeren.
  • Nog even doorwarmen tot saus lichtgebonden is, op smaak brengen met zout.
  • Oven voorverwarmen op 125 °C.
  • Frituurolie verhitten tot 180 °C.
  • Bloem op bord strooien, uiringen erdoor wentelen.
  • Overtollige bloem afschudden (bloem bewaren!).
  • Uiringen in porties in 2 minuten frituren.
  • Bakplaat bekleden met keukenpapier, gefrituurde uiringen erop leggen.
  • In oven uiringen ca. 10 minuten laten drogen, zodat ze krokant blijven.
  • Intussen in vetvrije kom eiwitten met handmixer stijfkloppen.
  • In andere kom bakmeel met bier tot glad beslag kloppen dat als lint van lepel loopt.
  • Eiwit door beslag spatelen.
  • Visfilets door bloem wentelen en door beslag halen.
  • Filets met 4 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin frituren. In oven warmhouden.
  • In wok olie verhitten en uireepjes glazig fruiten.
  • Venkel, wortel en peultjes toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
  • Taugé toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Groentemix in midden van vier warme borden scheppen.
  • Visfilets erop leggen en bieten-gembersaus eromheen scheppen.
  • Garneren met uiringen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chipolatapudding van Allerhande

Allerhande 2004
Recept categorieën: Dessert
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vanillestokje opensnijden.
  • In pan melk met suiker en vanillestokje verwarmen en 20 minuten zachtjes laten trekken.
  • Mandarijnen tot op vruchtvlees dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
  • Mandarijnpartjes met helft van likeur besprenkelen.
  • Gelatine 5 minuten in koud water weken.
  • Eierdooiers met maïzena losroeren.
  • Vanillestokje uit melk nemen, merg eruit schrapen en merg door melk roeren.
  • Van melk 2 eetlepels iets laten afkoelen en door eierdooiermengsel roeren.
  • Mengsel bij melk schenken en al roerend met houten lepel verwarmen tot vla gebonden is (mengsel 'hangt' aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar).
  • Pan direct van vuur nemen, gelatine uitknijpen en erin oplossen.
  • Pan in bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot mengsel na ca. 30 minuten lobbig wordt.
  • Af en toe roeren.
  • Intussen slagroom met rest van likeur bijna stijf kloppen.
  • Slagroom voorzichtig door lobbig mengsel spatelen.
  • Rozijnen, ananas, helft van mandarijn (in stukjes) en bitterkoekjes erdoor scheppen.
  • Mengsel in dun met olie ingevette puddingvorm overdoen,gladstrijken en in koelkast in ca. 2
  • uur laten opstijven.
  • Puddingvorm 30 sec. in bak met heet water houden, zodat pudding makkelijk loslaat van vorm.
  • Schaal omgekeerd op puddingvorm leggen, samen keren en pudding voorzichtig op schaal laten glijden.
  • Pudding met rest van mandarijn garneren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Basilicumsaus van Allerhande

Allerhande 2006
Recept categorieën: Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Neem de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn.
  • Verwarm in een pannetje met een dikke bodem op laag vuur de slagroom, honing en
  • geitenkaas tot de geitenkaas is gesmolten.
  • Breng op smaak met een klein beetje zout en versgemalen (witte) peper.
  • Meng de maïzena met 1 eetlepel water.
  • Voeg de maïzena toe aan de saus.
  • Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
  • Pureer tweederde van de saus met de fijngesneden basilicum in de blender.
  • Laat zowel de witte als de groene saus afkoelen.
  • Schenk de groene saus in een sauskom.
  • Schenk de witte saus er in het midden bij en maak een draaibeweging, zodat er een witte
  • cirkel in het groen ontstaat.
  • Lekker bij een paddenstoelentaartje of andere vegetarische gerechten.

Tips / Opmerkingen

De saus is zowel warm als koud heerlijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zwitserse kaasfondue

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Zwitserland
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook halveren en hiermee fonduepan aan binnenzijde inwrijven.
  • In fonduepan wijn en citroensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
  • Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is.
  • In kopje maizena met kirsch tot glad papje roeren.
  • Maizenapapje door kaasfondue mengen en fondue al roerend laten binden.
  • Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
  • Lekker met knapperig stokbrood.

Tips / Opmerkingen

In plaats van een speciale kaasfonduepan van aardewerk (caquelon) kunt u ook een kleine braadpan met dikke bodem gebruiken.
Veeg de pan direct na de maaltijd schoon met keukenpapier, de kaasresten laten zich warm makkelijker verwijderen.

Recept afdrukken
No ratings yet

In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap.
  • Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
  • Vlees uit marinade nemen.
  • In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien.
  • Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Pan sluiten.
  • Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2.
  • Koriander grof hakken.
  • Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
  • Sereh uit stoofvocht verwijderen.
  • Maizena met 2 el water gladroeren,
  • stoofvocht hiermee binden.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander.

Tips / Opmerkingen

Serveren met rijst en roergebakken spitskool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse kaasfondue

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Selderijstengels dun schillen en in dunne plakjes snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • Kaas ontkorsten, raspen en op kamertemperatuur laten komen.
  • Knoflook pellen en boven kaasfonduepan uitpersen.
  • Wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Kaas toevoegen en al roerende laten smelten.
  • In kommetje maizena en slagroom tot een glad papje roeren.
  • Maizena door kaasfondue roeren en nog 1 minuut zachtjes verwarmen tot een gebonden kaasfondue ontstaat.
  • Fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaasfonduepan op réchaud op tafel zetten.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood en groene salade

Recept afdrukken
No ratings yet

Taart met limoen en aardbeien

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem.
  • Zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven de kom.
  • Mix met een handmixer de basterdsuiker en de eieren in een beslagkom in ca. 10 min. tot
  • een crèmekleurige massa.
  • Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor.
  • Schenk het beslag in de vorm.
  • Bak de taart in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  • Laat de taart in een open oven in ca. 20 min. afkoelen.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.
  • Pers de limoen uit.
  • Klop in een kom de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
  • Snijd de taart overlangs door.
  • Bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
  • Leg de bovenste taarthelft erop.
  • Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
  • Garneer met limoenrasp en aardbeien.

Tips / Opmerkingen

Deze taart heeft het allemaal: luchtige lagen cake, frisse lemon curd en fluweelzachte kwark.
variatietip:
In plaats van lemon curd kun je ook sinaasappelmarmelade gebruiken

Recept afdrukken
No ratings yet

Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen.
  • Kikkererwten grof pureren.
  • Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuïge massa ontstaat.
  • Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren.
  • Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen.
  • Sjalot pellen en fijn snipperen.
  • In pan sesamolie zachtjes verwarmen.
  • Sesamzaadjes toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt.
  • Maizena oplossen in teriyakimarinade.
  • Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden.
  • Geheel laten afkoelen.
  • Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien.
  • Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten.
  • Scampi droogdeppen met keukenpapier.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien.
  • Scampi op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca. 1 minuut bakken.
  • Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm.
  • Houmous op warme borden scheppen.
  • Blad ijsbergsla erop leggen.
  • Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen. Sesamvinaigrette erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodfruitmoes met room

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Scandinavië
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit voorzichtig in zeef wassen en goed laten uitlekken.
  • Bessen van takjes rissen.
  • Kroontjes van aardbeien verwijderen.
  • In keukenmachine fruit pureren.
  • Boven pan fruitpuree door zeef wrijven (zo dat alleen de pitjes in zeef achterblijven).
  • Suiker erdoor roeren.
  • Puree op zacht vuur aan de kook brengen en suiker al roerende oplossen.
  • In kopje maizena met 1-2 el koud water tot papje roeren en al roerende aan fruitmoes toevoegen. Blijven roeren tot moes licht gebonden is.
  • Moes in 6 hoge coupes of schaaltjes schenken en laten afkoelen.
  • In koelkastt minstens 1 uur door en door koud laten worden.
  • In schenkkan slagroom en vanillesuiker door elkaar roeren.
  • Coupes met moes op buffet zetten en room ernaast zetten. Ieder kan zelf een scheutje room over de fruitmoes schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalendriehoekjes

AllerHande 1996
Recept categorieën: Borrelhapjes, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Garnalen in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.
  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.)
  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier en fijnsnijden.
  • Kool heel fijn snijden.
  • In pan olie verhitten en garnalen ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Kool toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met gemberpoeder, koriander, zout en peper.
  • Maïzena erdoor roeren.
  • Garnalenmengsel laten afkoelen.
  • Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
  • Eiwit loskloppen.
  • Elk plakje met eiwit bestrijken.
  • Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel garnalenmengsel scheppen.
  • Deeg tot driehoekjes vouwen.
  • Driehoekjes tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier. 4
  • Driehoekjes in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Op zelfde manier rest van driehoekjes frituren.
  • Driehoekjes op schaal leggen.
  • Direct serveren.