Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met makreelrillette

Allerhande 2002
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • In (saus)pan boter verwarmen en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Witte wijn toevoegen en op hoog vuur inkoken tot 1 à 2 eetlepels over zijn.
  • Van vuur af crème fraîche en mierikswortel erdoor roeren.
  • Intussen makreel schoonmaken, vel en graatjes verwijderen.
  • In kom makreel met vork fijnprakken.
  • Crème-fraîchemengsel erdoor spatelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Sla over de borden verdelen.
  • Dressing erover sprenkelen.
  • Met 2 eetlepels ovale bolletjes van makreel vormen en op sla leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met volkoren stokbrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rillettes van gerookte makreel

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de makreel schoon: trek het vel weg en neem het visvlees van de graat. Verwijder kleine graatjes.
  • Leg de stukken visvlees in een diep bord en trek ze met twee vorken uit elkaar. Meng het visvlees met de wijn, boter en tijm en voeg zout, peper en nootmuskaat
  • naar smaak toe.
  • Schep het makreelmengsel in 4 kleine potjes of kommetjes, strijk de bovenkant glad en zet de potjes met rillettes minstens 1 uur in de koelkast.
  • Rooster de sneetjes brood en snijd ze elk in 4 driehoekjes.
  • Zet de potjes met makreelrillettes op borden en leg de driehoekjes brood, augurkjes en olijven ernaast.

Tips / Opmerkingen

Rillettes is in vet gesmoord vlees dat uit elkaar is getrokken en met het vet tot een smeuïge massa stolt.
In dit recept wordt gestoomde vis gebruikt, die met boter smeuïg wordt gemaakt


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissalade

Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen niet, maar borstel ze schoon.
  • Snijd ze in 1 cm dikke plakken en kook ze gaar.
  • Laat de schijfjes afkoelen.
  • Was de spinazie en kook die in een pan tot de kleur donkerder is geworden.
  • Vooral niet te lang koken; 1-2 minuten is meer dan genoeg.
  • Spoel de spinazie direct onder koud stromend water af, om het koken te stoppen.
  • Haal de graten uit de vissen.
  • Trek de makreel in grove stukken uiteen en snijd de spekbokking in kleine stukjes.
  • Meng de vissen.
  • Drapeer de spinazie in een cirkel op het bord, zo, dat de rand vrij blijft.
  • Vul de cirkel met het vismengsel.
  • Druppel citroensap over de vis.
  • Leg om de spinazie de aardappelschijfjes.
  • Meng 1 eetlepel mosterd met 1 dl sinaasappelsap.
  • Giet deze saus voorzichtig met een lepel over de aardappelen en eventueel over de spinazie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflooktoast met makreelmayonaise

Recept categorieën: Broodjes, Hapjes, Saus, Vis
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het stokbrood in sneetjes.
  • Halveer de tomaat en knijp de snijvlakken van de tomaathelften uit over beide zijden van het brood.
  • Pers 2 teentjes knoflook uit en verdeel ze over de tomaat.
  • Bak het brood in een koekenpan in de verhitte olie op hoog vuur aan beide zijden goudgeel en knapperig.
  • Pureer de makreel met de mayonaise en 1 teentje knoflook uit de pers tot een smeuïg smeersel en breng het op smaak met zout en peper.
  • Snijd de paprika's in reepjes en verdeel ze samen met de vismayonaise over de broodjes.
  • Garneer met de peterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte visschotel met een zomers slaatje

Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de gemengde sla en de waterkers en schil de komkommer.
  • Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes.
  • Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes.
  • Meng de visblokjes en de waterkerssnippers door de mayonaise en kruid met peper en zout.
  • Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en verdeel dit mengsel over 4 grote borden.
  • Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook.
  • Versier tenslotte met de kerstomaatjes en serveer met warme toast.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Pansis Makreel
Recept afdrukken
No ratings yet

Pansis Makreel

gestoomde en gebakken makreel
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De makreel ontgraten.
  • Fruit de fijngewreven uien en knoflook met de trassi en sambal of 5 verse gesnipperde lomboks in de olie.
  • De sereh en djeroek poeroet toevoegen.
  • Daarna de stukken makreel erbij en laten bakken onder goed omscheppen.
  • Dan de ketjap, water, citroensap en wat zout en suiker toevoegen.
  • Blijven omscheppen tot de massa droog wordt.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht een dag van te voren maken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ikan pangang

geroosterde makreel of kabeljauw
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrooi de schoongemaakte makreel of kabeljauw met wat zout en peper.
  • Meng de ketjap in een kommetje met de olie.
  • Bestrijk de vis met het ketjap oliemengsel.
  • Grilleer de vis onder af en toe omkeren en bestrijken met het oliemengsel tot de vis mooi bruin en gaar is.
  • Serveer de ikan pangang met een sausje van 1 eetlepel ketjap, 2 eetlepels water, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel sambal en wat zout en peper.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ikan mandar

gekruide vis
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de mootjes af en maak ze droog.
  • Daarna licht zouten en 15 min. laten liggen.
  • Fruit de ui totdat hij begint te verkleuren.
  • Voeg dan gesnipperde knoflook en sambal toe.
  • Schep alles goed om, doe dit mengsel in een vijzel en wrijf het tot een pasta.
  • Doe de pasta in een pan en voeg koenjit, citroensap en wat zout toe.
  • Schenk 3 dl water erbij en breng al roerend alles aan de kook.
  • Leg de mootjes makreel in de pan, zet het vuur lager en laat ze 8 tot 10 min. zachtjes stoven.
  • Dien het gerecht met stoofvocht op in een voorverwarmde schaal.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Ikan Goreng
Recept afdrukken
No ratings yet

Ikan Goreng

gebakken vis met kruidensaus
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Kruiden: 2 cm djahé

Bereidingswijze

  • Snijd de vis in moten en zout de stukken.
  • Bak ze in de olie.
  • Maak knoflook en lomboks fijn met de kruiden en voeg de sambal toe.
  • Bak dit mengsel in een aparte pan en leng het aan met de azijn.
  • Laat dit even indikken.
  • De saus wordt apart bij de vis geserveerd.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Ikan Kodok
Recept afdrukken
No ratings yet

Ikan Kodok

gevulde en gestoomde makreel
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Kruiden:

Bereidingswijze

  • Snijd de vissen voorzichtig aan de buikzijde open.
  • Haal het vlees en de graten eruit.
  • Bak het vlees zonder vet en prak het fijn.
  • Vermeng dit met de kruiden, uien prei.
  • Bak dit mengsel heel kort.
  • Voeg dan de bloem en kokos toe en bak het gaar.
  • Laat het koud worden, vul de lege vissen met het mengsel en stoom de vissen dan warm.