Recept afdrukken
No ratings yet

Sesamkip Hawaï

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in lange repen en marineer ze 10 minuten in de sojasaus.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Maak het pepertje schoon en hak het fijn.
  • Hak de koriander fijn.
  • Kook de rijst gaar in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Haal intussen de repen kipfilet door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het sesamzaad.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok.
  • Bak de repen sesamkip in enkele minuten goudbruin en gaar.
  • Voeg de inhoud van de pot saus toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes koken.
  • Meng de rijst met de mango, peper en koriander en serveer met de sesam kip in saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische salade

Is heerlijk bij een rijsttafel
Recept categorieën: Fruit, Salade
Land van herkomst: Azië
porties: 4

Bereidingswijze

  • Alles in blokjes snijden
  • Doe dit alles in een schaal
  • Nu goed mengen met de saus

Recept afdrukken
No ratings yet

Indonesische vis

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië

Bereidingswijze

Bereiding saus

  • Hak alles fijn, behalve de vis en doe dit door de tomatensaus
  • Mango in blokjes
  • Leg de vis in een ingevette pan
  • Saus erover met de mangoblokjes
  • Langzaam laten garen.

Recept afdrukken
No ratings yet

IJsdessert met schuim

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker toe, klop alles nog eens door.
  • Leg op elk bordje een plak biscuit, verdeel het roomijs erover en bedek alles met schuim.
  • Zet in de diepvries
  • Mix de mango met een scheutje suikerwater goed fijn en wrijf de coulis door een zeef.
  • Neem het ijs uit de diepvries, zet ze in een ovenschotel en zet die even onder de grill tot het
  • schuim gekleurd is.
  • Zet dan op elk bord een dessert en garneer met fruit en de twee smalen coulis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Slagroomijs met mango en rode peper

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, IJs
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Snijd de steelaanzet van de peper, snijd vervolgens de peper in flinterdunne ringetjes en verwijder de zaadjes.
  • Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit.
  • Halveer de plakken.
  • Roer in een kom de honing los met het sinaasappelsap en het kaneelpoeder.
  • Schep de mango en peperringetjes erdoor.
  • Verdeel het mengsel in een kleine lage ovenschaal en schuif deze 10 cm onder de hete grill.
  • Laat de mango in 5-8 minuten goudbruin en zacht worden, schep regelmatig om.
  • Let op dat de peperringetjes niet verbranden.
  • Verdeel het ijs over vier schaaltjes en schep de mango met rode peper erover

Tips / Opmerkingen

Bevalt deze bijzondere combinatie?
Probeer dan ook eens toetjes in combinatie met kruiden, zoals tijm of basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango lassi

Indiaas yoghurtdrankje
Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Zuivel
Land van herkomst: India

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de mango en snijd in kleine stukjes.
  • Als je mangopuree of diepvriesmango gebruikt, kun je deze stap overslaan.
  • Pureer de mango en voeg de yoghurt, suiker en kardemom toe.
  • Leg de saffraan even in water en voeg dan ook de saffraandraadjes toe.
  • Blend tot een egaal geheel.

Is het nog te dik?

  • Giet er dan een klein beetje (plantaardige) yoghurt bij.
  • Schenk in 2 glazen en garneer met gedroogde rozenblaadjes en grof gehakte pistache nootjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mihoensalade met mango

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Rooster de pinda's in een droge koekenpan bruin en krokant en laat ze even afkoelen.
  • Meng de chilisaus met de Thaise vissaus en roer dit door de mihoen.
  • Schil de mango, snijd het vruchtvlees in de lengte van de pit.
  • Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes.
  • Verwijder de onderkant en het donkere groen van de bosuitjes.
  • Snijd de bosui doormidden en vervolgens in de lengte in dunne reepjes.
  • Schil de komkommer, snijd hem in drieën en snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes.
  • Schep de mango, de komkommer en de bosui door het mihoenmengsel.
  • De salade kan zowel warm als koud worden geserveerd.

Tips / Opmerkingen

Meer pit?
Als je van pittig houdt, is een verse in ringetjes gesneden rode peper lekker door deze salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mangotaart met lemon curd

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom.
  • Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven.
  • Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg.
  • Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog.
  • Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug.
  • Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder de vorm.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen.
  • Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers.
  • Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje met poedersuiker.
  • Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfiletlapje met mangocompote

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in stukjes -snijden.
  • Mango schillen.
  • Vruchtvlees in plakken van pit snijden, plakken in stukjes snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In pan appel, mango, 1 dl appelsap en helft van tijm afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Appel en mango tot grove compote roeren.
  • Laten afkoelen.
  • Intussen vlees bestrooien met kaneelpoeder, zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Vlees in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Vlees op vier borden leggen.
  • Rest van appelsap door bakvet roeren.
  • Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
  • Jus over vlees scheppen.
  • Compote ernaast scheppen.
  • Rest van tijm erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Terrine van vers fruit

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In pan al roerend kokosmelk met suiker verwarmen en laten smelten.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af gelatine al roerend in hete melk oplossen.
  • Limonadesiroop erdoor roeren.
  • In bak met koud water kokosmengsel in ca. 20 minuten laten afkoelen tot het lobbig begint te worden.
  • Terrine bekleden met plasticfolie.
  • Mango dun schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
  • 2 Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen.
  • Dun laagje gelei in terrine scheppen.
  • Hierop plakjes mango leggen.
  • Hierop weer dun laagje gelei en laagje vruchtvlees van passievrucht.
  • Hierop weer kokosgelei uitstrijken.
  • Deze volgorde herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met laagje gelei.
  • Terrine in koelkast in ca. 3 à 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Rest van passievruchten in vieren snijden.
  • Limoen in 12 partjes snijden.
  • Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
  • Plank op terrine leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden.
  • Terrine met vochtig, scherp mes in 12 plakken snijden.
  • Op zes borden dakpansgewijs elk 2 plakken terrine leggen.
  • Garneren met passiefruit, limoen en aardbei.