Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfiletlapje met mangocompote

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in stukjes -snijden.
  • Mango schillen.
  • Vruchtvlees in plakken van pit snijden, plakken in stukjes snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In pan appel, mango, 1 dl appelsap en helft van tijm afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Appel en mango tot grove compote roeren.
  • Laten afkoelen.
  • Intussen vlees bestrooien met kaneelpoeder, zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Vlees in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Vlees op vier borden leggen.
  • Rest van appelsap door bakvet roeren.
  • Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
  • Jus over vlees scheppen.
  • Compote ernaast scheppen.
  • Rest van tijm erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Terrine van vers fruit

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In pan al roerend kokosmelk met suiker verwarmen en laten smelten.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af gelatine al roerend in hete melk oplossen.
  • Limonadesiroop erdoor roeren.
  • In bak met koud water kokosmengsel in ca. 20 minuten laten afkoelen tot het lobbig begint te worden.
  • Terrine bekleden met plasticfolie.
  • Mango dun schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
  • 2 Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen.
  • Dun laagje gelei in terrine scheppen.
  • Hierop plakjes mango leggen.
  • Hierop weer dun laagje gelei en laagje vruchtvlees van passievrucht.
  • Hierop weer kokosgelei uitstrijken.
  • Deze volgorde herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met laagje gelei.
  • Terrine in koelkast in ca. 3 à 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Rest van passievruchten in vieren snijden.
  • Limoen in 12 partjes snijden.
  • Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
  • Plank op terrine leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden.
  • Terrine met vochtig, scherp mes in 12 plakken snijden.
  • Op zes borden dakpansgewijs elk 2 plakken terrine leggen.
  • Garneren met passiefruit, limoen en aardbei.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met kalfsleverworst

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Fruit, Kalfsvlees, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan plakjes ontbijtspek in ca. 3 minuten knapperig bruin bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Plakjes fijn verkruimelen.
  • Mango schillen.
  • Vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
  • Aardbeien voorzichtig wassen en kroontjes verwijderen.
  • Aardbeien halveren.
  • Sla wassen en droogslaan.
  • Sneetjes brood roosteren.
  • Sneetjes dik besmeren met leverworst en op vier bordjes leggen.
  • Op elk sneetje blaadje sla leggen.
  • Mango en spekjes erover verdelen.
  • Garneren met aardbeien.
  • Bestrooien met peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met avocado, mango en aardbeien

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Klop in een schaal het sap met de geraspte limoenschil, rode peper, komijn en de olie tot een dressing.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Maak de avocado en mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.
  • Schep de vruchten door de dressing.
  • Laat het fruit zo 10 min. marineren.
  • Schep vlak voor het serveren de sla en koriander door de fruitsalade.

Tips / Opmerkingen

De smaak van komijn wordt komt nog beter tot z'n recht als de komijn in een droge pan wordt verhit tot de specerij gaat geuren.
Exotisch, zoet en fris, dat zijn de smaakkenmerken van deze voorjaarssalade.
Heerlijk bij oosters gekruide gerechten of een eenvoudig gegrild stukje vlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Alaskabombe met mango

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de meringue:

Bereidingswijze

  • Haal het vanille-ijs uit de koelkast en laat een beetje zacht worden.
  • Pureer de mango uit de blik en meng met het vanille-ijs.
  • Vries een nacht in.
  • Schep de dag nadien 8 mooie bollen uit het ijs en vries deze 2 uur in.
  • Snijd de cake in plakken van 1 cm dikte.
  • Steek 8 cirkels van 6½ cm uit de cake en leg op een bakplaat.
  • Meng het sinaasappelsap en de cointreau en sprenkel over de cake.
  • Schil de verse mango's en snij het vruchtvlees in dunne plakken.
  • Leg deze op de cake en werk telkens af met een bol ijs.
  • Vries weer in terwijl u de meringue maakt.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Klop de eiwitten op tot zachte pieken en voeg geleidelijk aan de suiker toe tot de meringue stijf en glanzend is.
  • Strijk de meringue snel over het ijs, de mango en de cake en zet 1 à 2 minuten in de hete oventot de meringue licht gebruind is.
  • Serveer stante pede.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mini ricotta cheesecakejes

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Kaas, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen
Calorieën: 255kcal

Bereidingswijze

  • In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
  • Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
  • In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
  • In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Halve citroen uitpersen.
  • Maizena oplossen in citroensap.
  • In kom eieren met suiker loskloppen.
  • Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
  • Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
  • Muffinvorm uit koelkast halen.
  • Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
  • Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
  • Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
  • In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
  • Pan van vuur nemen.
  • Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
  • Mango over cakejes verdelen.

Nutrition

Calorieën: 255kcal | koolhydraten: 23g | Eiwit: 6g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Agar Agar Dengan

Mango pudding met kokos saus uit Indonesie
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de agar agar 1 nacht in voldoende water weken.
  • Pureer de mango in een keukenmachine en voeg citroensap toe.
  • Voeg zoveel water toe dat de hoeveelheid mango en water samen 15 ml bedraagt.
  • Vermeng de agar agar, mango en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar agar zijn opgelost.
  • Roer regelmatig.
  • Doe het over in een puddingvorm en laat het afkoelen.
  • Doe de eieren en suiker in een kom.
  • Roer ze au a bain a Marie luchtig.
  • Voeg een mespuntje zout en melk en roer het weer goed.
  • Laat de saus au a bain a Marie dik worden.
  • Doe de kokos erbij.
  • Stort de pudding op een bord of schaal en geef de warme of koude saus erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango taart met cruesli, kaneel en stroop

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Indonesië
porties: 2 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • Verkruimel de plakjes cake boven een kom.
  • Meng de kaneel, de cruesli en de koffieroom erdoor en kneed er snel een samenhangend deeg van.
  • Rol dit uit tot een ronde lap van 22 cm.
  • Bekleed een taartvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
  • Bak de taartbodem in de oven in ca. 10 minuten bruin.
  • Schenk de stroop in een koekenpan en leg er de mangoplakken in.
  • Pocheer de mango op laag vuur ca. 10 minuten.
  • Haal de warme mangoplakken uit de stroop en leg ze als een bloem in de taartbodem.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een bolletje roomijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehakt met pappadums

AH Gehaktbal en zo
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Rundvlees, Vlees
porties: 4 personen
Calorieën: 435kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit een koekenpan en roerbak het gehakt met de currypasta in ca. 5 minuten rul.
  • Roer de stukjes tomaat en naar smaak zout en peper door het gehakt en laat het gehakt 10 minuten heel zachtjes sudderen.
  • Laat intussen de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron stuk voor stuk krokant worden.
  • Stapel ze op een bord.
  • Schep de tzatziki in een schaaltje en meng de koriander erdoor.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange dunne plakken van de pit.
  • Schep het gehakt in een warme schaal.
  • Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zelf zijn pappadums beleggen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een spinaziesalade met mosterd-honingdressing en basmatirijst.

Nutrition

Calorieën: 435kcal | koolhydraten: 33g | Eiwit: 29g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ananas Mangoverrassing

Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

  • ¼ ananas zonder steel en schil
  • 1 mango zonder schil en pit
  • 1 middelgrote tomaat gewassen, zonder steel of bladeren

Bereidingswijze

  • Optioneel: voeg rum toe voor de smaak (apart bij het sap)