Frisse Mango-Komkommer Chutney

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 mango
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 4 eetlepels citroensap
  • Enkele blaadjes munt

Instructies

  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Bak de ui op een laag vuur in circa 10 minuten glazig.
  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de komkommer vervolgens in blokjes.
  • Voeg mango, komkommer, rozijnen, basterdsuiker en citroensap toe aan de ui.
  • Was de munt en snijd de blaadjes in reepjes.
  • Voeg de munt toe aan het mengsel.
  • Voeg ½ liter water toe.
  • Laat de chutney op een laag vuur circa 1 uur koken tot ongeveer 2 dl vocht is verdampt.
  • Roer af en toe door.
  • Kook 2 jampotjes uit met sodawater en spoel ze om met heet water.
  • Vul de potjes met de chutney en sluit ze af met het dekseltje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze chutney is heerlijk bij een Oosterse rijsttafel

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, vormt een verfrissend contrast met deze chutney.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 22 g | Vet: 8 g | Zout: 0.02 mg | Sugar: 42 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch