Sesamkip Hawaï
porties: 4 personen
ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 rijpe mango
- 1 kleine rode Spanjee peper
- 8 takjes koriander
- 400 g witte rijst
- Zout
- 2 eiwitten
- 100 g sesamzaad
- Wokolie
- 1 pot chicken tonight
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in lange repen en marineer ze 10 minuten in de sojasaus.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Maak het pepertje schoon en hak het fijn.
- Hak de koriander fijn.
- Kook de rijst gaar in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Haal intussen de repen kipfilet door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het sesamzaad.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok.
- Bak de repen sesamkip in enkele minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de inhoud van de pot saus toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes koken.
- Meng de rijst met de mango, peper en koriander en serveer met de sesam kip in saus.