Varkensfiletlapje met mangocompote
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 3 stevige appels Jonagold,
- 1 mango
- 3 takjes tijm zakje á 15 g,
- 2 dl appelsap
- 4 varkensfiletlapjes á ca. 100 g, zelfbediening,
- ½ theelepel kaneelpoeder
- zout
- peper
- 25 g boter of margarine
Bereidingswijze
- Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in stukjes -snijden.
- Mango schillen.
- Vruchtvlees in plakken van pit snijden, plakken in stukjes snijden.
- Tijmblaadjes van takjes rissen.
- In pan appel, mango, 1 dl appelsap en helft van tijm afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Appel en mango tot grove compote roeren.
- Laten afkoelen.
- Intussen vlees bestrooien met kaneelpoeder, zout en peper.
- In koekenpan boter verhitten.
- Vlees in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
- Vlees op vier borden leggen.
- Rest van appelsap door bakvet roeren.
- Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
- Jus over vlees scheppen.
- Compote ernaast scheppen.
- Rest van tijm erover strooien.
Tips / Opmerkingen
Serveren met krielaardappeltjes.