Masala Chawal
Masala rijst
Ingrediënten
- 400 gram rijst
- 100 gram bloemkool
- 50 gram doperwtjes
- 2 uien
- 1 wortel
- 1 eetlepel groene Spaanse peper gehakte
- 1 eetlepel gember geraspte
- 1 koffielepel kaneel
- 1 koffielepel komijn
- 10 kruidnagels
- 4 kardemomvruchten
- 3 laurierblaadjes
- 4 eetlepels olie
Instructies
- Was de rijst en laat hem tenminste 1 uur weken.
- Schil de wortel en snijd hem in plakjes.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Pel de uien en hak ze fijn.
- Fruit de komijn, laurierblaadjes en uisnippers in hete olie.
- Voeg alle kruiden, de groenten en de rijst toe en giet er nog wat water bij (anderhalve keer de hoeveelheid van de rijst).
- Dek af en laat op een klein vuur koken tot het water is verdampt.
- Serveer warm en garneer met uisnippers