Mornaysaus

Mornaysaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 35 g boter
  • 35 g bloem
  • 3 dl melk
  • 1 dl koffieroom
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepel(s) droge witte wijn
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Smelt de boter en roer er de bloem door.
  • Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan.
  • Roer de geraspte kaas door de saus en laat deze smelten.
  • Klop de eierdooier los met de witte wijn.
  • Roer de eierdooier door de saus en laat deze nu niet meer koken.
  • Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze saus is uitstekend geschikt voor het gratineren van gerechten, zoals groente, eieren en macaroni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Saus