Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese Pho

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Vietnam

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de groentebouillon samen met de kruiden en groenten, maar zonder de taugé.
  • Even een 1/2 Uurtje laten garen.
  • Kruidnagel en steranijs eruit en noodles erin.
  • Flink opwarmen.
  • De laatste 2 min de garnalen erbij.
  • Pak diepe borden en leg daarin handje taugé, beetje koriander en 2 zontomaatje.
  • Doe nu de soep erbij.

Tips / Opmerkingen

Samen met stokbrood een lekkere en gezonde maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Venkelsoep met tomatensalsa

AllerHande 2004
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkelgroen fijnsnijden en bewaren, venkelknollen in dunne repen snijden.
  • In (soep)pan ui in olie fruiten.
  • Venkel, chilipepertje en dragon erdoor scheppen.
  • Bouillon in pan schenken en aan de kook brengen.
  • Deksel op pan leggen en soep op laag vuur 30 minuten laten sudderen.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • In kom tomaat met munt en venkelgroen mengen.
  • Salsa op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep pureren.
  • Anijsdrank, citroensap en slagroom erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Soep langzaam opwarmen, over twaalf diepe borden verdelen en in midden van elk bord beetje tomatensalsa scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met afbreekbroodjes met pompoenpitten .

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappels uit de oven met sinaasappelsaus

AllerHande 2005
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Van sinaasappel 1 exemplaar schoonboenen en met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes van schil trekken of schil grof raspen.
  • Alle sinaasappels dik schillen om vliesjes te verwijderen.
  • Vruchten in 4 dikke plakken snijden, dakpansgewijs in ingevette schaal leggen.
  • In een steelpan met dikke bodem suiker met 2 eetlepels water aan de kook brengen.
  • Suiker zonder te roeren op matig vuur laten smelten en lichtbruin laten worden (=karameliseren).
  • Karamelstroop voorzichtig over sinaasappels schenken.
  • Schaal in het midden van de oven zetten en sinaasappels in 15 minuten bakken.
  • In steelpan sap met schilletjes en vanillesuiker zachtjes aan de kook brengen.
  • Maïzena losroeren met campari en door sap roeren.
  • Nog even verwarmen, zodat sap tot dikke saus bindt.
  • Saus laten afkoelen.
  • Sinaasappels uit de oven nemen en op koele plek zetten (niet in koelkast).
  • Saus opnieuw verwarmen.
  • Sinaasappelplakken over vier borden verdelen, saus erop en ernaast schenken.
  • Op elk bord 1 eetlepel crème fraîche scheppen.
  • Eventueel garneren met blaadjes munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gezonde ontbijtcocktail

AllerHande 2006
Recept categorieën: Cocktails, Koude Dranken, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdeel karnemelk over 4 glazen en schenk er over de bolle kant van een grote lepel
  • voorzichtig het sinaasappelsap erop, zodat de twee niet mengen.
  • Druppel in ieder glas een theelepel honing.
  • Maak met een satéstokje een gaatje in de aardbeien en steek er takjes munt in.
  • Versier de cocktail hiermee.

Tips / Opmerkingen

Om het drankje wat zoeter en aantrekkelijker te maken voor kinderen, kun je op de bodem
van de glazen een scheutje diksap schenken

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde kalkoen worstjes en venkel met kruidentapenade

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • In kom tapenade mengen met fijngesneden kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Tapenade smeuïger maken met 2-3 eetlepels olie.
  • Topjes en onderkant van venkel snijden.
  • Knol halveren en in plakjes snijden.
  • Uien pellen, halveren en in plakjes snijden.
  • In schaal plakjes venkel en ui loshalen en mengen met 1 eetlepel olie.
  • Venkel en ui over bakplaat uitspreiden.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en groenten in 10-15 minuten gaar roosteren.
  • Tussentijds bakplaat eventueel een richel hoger onder grill plaatsen.
  • Grillpan verhitten.
  • Worstjes bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper.
  • Worstjes in ca. 10 minuten goudbruin en gaar grillen, regelmatig omdraaien.
  • Groenten uit oven nemen, citroen erboven uitknijpen en omscheppen met zout en peper.
  • Op elk bord 3 verschillende worstjes leggen, groenten en tapenade ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geroosterd brood of aardappelsalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde sinaasappel met yoghurtijs

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hand Sinaasappels dik schillen, om witte vlies te verwijderen.
  • Vruchtvlees in dunne plakken snijden.
  • Andere sinaasappel uitpersen.
  • In steelpan sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook brengen.
  • Mengsel op laag vuur 5 minuten laten inkoken tot siroop ontstaat.
  • Pan van vuur nemen en siroop iets laten afkoelen.
  • Kardemom Poeder erdoor roeren.
  • Plakken sinaasappel in lage schaal leggen en siroop erover schenken.
  • Zo minstens 30 minuten laten staan, zodat smaken kunnen intrekken.
  • Af en toe voorzichtig omscheppen.
  • Plakken sinaasappel over vier borden verdelen.
  • Met natgemaakte ijsbolletjestang of ijsschep 4 mooie bollen uit ijs scheppen en naast sinaasappel leggen.
  • Garneren met reepjes munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bouillon met tortellini, tuinbonen en munt

Allerhande 2004
Recept categorieën: Bouillon, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tuinbonen doppen (peulen tussen handen opendrukken en met duim erwtjes eruit rissen).
  • Met aardappelmesje sneetje in elke tuinboon maken en groene boontje uit stugge, grauwe velletje drukken (= 'dubbel doppen').
  • In soeppan 1 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Tortellini in bouillon in 10-12 minuten beetgaar koken.
  • Na 5 minuten tuinbonen toevoegen.
  • Af en toe doorroeren.
  • Muntblaadjes op elkaar leggen en met scherp mes in flinterdunne reepjes snijden.
  • Bouillon op smaak brengen met citroensap, zout en eventueel peper.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en muntreepjes erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met knapperige ciabattabrood.
Geen zin of tijd om zelf tuinbonen te doppen?
Neem dan tuinboontjes uit de diepvries (pak 350 g).
Met groentebouillon wordt deze soep geschikt voor vegetariërs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Artisjokkenpuree met munt

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Leg de artisjokharten in een vergiet en druk zo veel mogelijk vocht eruit.
  • Pureer de artisjokharten, munt en olie met een staafmixer of een keukenmachine en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveer de artisjokkenpuree op de toast of serveer hem als een dip, met soepstengels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Antipasti gemarineerde courgette

Allerhande 2003
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de courgettes schuin in plakken van 1/2 cm dik.
  • Meng ze in een kom met 2 eetlepels olijfolie.
  • Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plakken in porties gaar.
  • Pureer in een keukenmachine de blaadjes munt met knoflook, balsamicoazijn en 150 ml olijfolie.
  • Meng de courgette door de muntdressing en laat minstens 30 minuten marineren.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwten Timbaaltje met balsamicosiroop

Allerhande 2002
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken.
  • Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
  • Muntblaadjes van takjes plukken.
  • Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen.
  • In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren.
  • Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren.
  • Puree op smaak brengen met zout en peper.
  • Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen.
  • Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven.
  • Dan bovenkant met plasticfolie afdekken.
  • In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken.
  • Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
  • Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren.
  • Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.