Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen

Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de risotto met het eekhoorntjesbrood in 12 minuten, tot deze zacht proeft
  • Bak de zeekraal met ui, knoflook en peper en voeg de laatste 5 minuten, op kleine pit de mosselen en garnalen toe!
  • Leg op een bord de risotto, maak een kringetje en leg daarin de gebakken zeekraal, etc.
  • Leg de zeewier salade ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met paddestoelen en noten en courgette

Let op: de risotto maak ik op mijn eigen manier klaar
Recept categorieën: Groenten, Noten, Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Neem de risotto van het vuur en goed uitlekken
  • Bak de paddestoelen, ui en knoflook en laatste 5 min de courgette en noten erbij
  • Doe de risotto in een schaal en doe de room en de geraspte kaas erbij
  • Pak nu het bakmensel en doe deze er ook bij.
  • Samen goed roeren en warm opdienen.
  • Zet ook nog geraspte kaas op tafel en dit erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme bonensalade met krokante ham

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok of hapjespan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Paprika's en oesterzwammen op halfhoog vuur, 3-4 minuten roerbakken.
  • Knoflook even meebakken. Kidneybonen en azijn erdoor scheppen en meewarmen.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in droge koekenpan met antiaanbaklaag ham krokant bakken.
  • Kaas over vier borden strooien, de bonensalade erover verdelen en ham erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppotje met prei en oesterzwammen

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • Stoof intussen in een pan de prei in de boter in 5-7 minuten op laag vuur gaar, met de deksel op de pan.
  • Bak de repen bacon in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur, bruin en krokant. Neem de bacon uit de pan, voeg de olie toe aan het overgebleven bakvet en bak hierin de oesterzwammen 2-3 minuten.
  • Breng op smaak met peper en meng de uitgebakken bacon door de oesterzwammen.
  • Verwarm de melk en giet hem bij de aardappels.
  • Stamp de aardappelen fijn.
  • Schep de prei erdoor, breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de stamppot over vier borden en schep het bacon mengsel erop.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van rucola met oesterzwammen, mozzarella en stoneleeks

AllerHande 2004
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • In schaal rucola omscheppen met 2 eetlepels olie en mespunt zout.
  • Mozzarella niet snijden, maar tussen duim en vingers in grove stukjes scheuren.
  • Stoneleeks in ruim kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Oesterzwammen in grove repen scheuren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur 2-3 minuten bakken.
  • Afblussen met azijn, zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Rucola over vier borden verdelen.
  • Stoneleeks en oesterzwammen erop leggen en mozzarella over salade verdelen.
  • Beetje peper erboven malen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige tagliatelle met oesterzwammen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing in ruim water met zout beetgaar koken.
  • Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen.
  • In wok olie verhitten en (ongesneden!) oesterzwammen op hoog vuur 3-4 minuten bakken,
  • tot oesterzwammen bruin en gaar zijn en alle vocht verdampt is.
  • Intussen tagliatelle in vergiet laten uitlekken, deel van kookvocht opvangen.
  • In pastapan roomkaas in scheut kookvocht snel laten smelten.
  • Tagliatelle terugdoen in pan en voorzichtig omscheppen, eventueel nog wat kookvocht toevoegen.
  • Basilicumreepjes door pastà mengen.
  • Tagliatalle over twee diepe borden verdelen.
  • Oesterzwammen met zout en peper op smaak brengen en op tagliatelle leggen.
  • Met dunschiller boven borden grove krullen van kaas schaven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rucolasalade

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met biefstuk in stroganoffsaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oesterzwammen in repen snijden.
  • Pasta in ruim water met zout beetgaar koken.
  • In hapjespan boter smelten en oesterzwammen en biefstukblokjes 4 minuten al omscheppend bakken.
  • Stroganoffsaus toevoegen en 1 minuut meewarmen.
  • Saus indien nodig met wat kookwater verdunnen.
  • In kom rucola met dressing omscheppen.
  • Pasta afgieten en op warme borden scheppen.
  • Vleessaus erop scheppen en kaas grof erboven raspen.
  • Salade apart erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde oesterzwammen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hapjes
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in grove stukken scheuren.
  • In pan olie verwarmen.
  • Oesterzwammen met citroensap en tijm erdoor scheppen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen en oesterzwammen afgedekt in 5-8 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Oesterzwammen in vrijgekomen vocht tot kamertemperatuur laten afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Oesterzwammen als onderdeel van antipasti schotel of als borrelhapje serveren op bijvoorbeeld sneetjes ciabatta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Antipasti gemarineerde oesterzwammen

Allerhande 2003
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 1 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de oesterzwammen in brede repen en kook ze 2-3 minuten in een mengsel van balsamicoazijn en 300 ml water.
  • Giet het vocht af en meng er de peterselie en knoflook door en laat enkele uren afgedekt marineren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat olijfolie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige kippensoep met oesterzwammen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan helft van boter smelten en bloem erdoor roeren.
  • Ca. 2 min. zachtjes laten bakken.
  • Helft van bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen tot gebonden soep ontstaat. Scheutje voor scheutje rest van bouillon toevoegen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. laten sudderen.
  • Intussen oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 min. roerbakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Oesterzwammen uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
  • Kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden.
  • In kom eierdooier met koksroom loskloppen.
  • Enkele lepels hete soep erdoor roeren en al roerend aan soep toevoegen.
  • Blijven roeren tot soep fluweelachtig gebonden is, niet meer laten koken!
  • Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • Kippensoep in vier kommen scheppen.
  • In midden van soep bergje maken van gebakken oesterzwammen, reepjes kipfilet en reepjes basilicum.