Oesterzwammen met Soja-Sesamdip

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 theelepel zoete chilisaus
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 150 g oesterzwammen

Instructies

  • Meng in een kom de mayonaise, Japanse sojasaus, zoete chilisaus en geroosterde sesamzaadjes tot een dip.
  • Veeg de oesterzwammen schoon en halveer grote exemplaren indien nodig.
  • Steek aan tafel telkens een oesterzwam aan een fonduevork en bak deze in hete olie in 1-2 minuten goudbruin.
  • Haal de gefrituurde oesterzwammen door de soja-sesamdip en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Andere paddestoelen: Dit gerechtje is ook lekker met andere paddestoelen, zoals kastanjechampignons, grotchampignons, repen portobello of in het seizoen cantharellen.
Deze oesterzwammen met soja-sesamdip gaan goed samen met een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Hun frisheid vormt een mooie aanvulling op de rijke smaak van de dip en de knapperigheid van de oesterzwammen.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch