Pipe Rigate met Gegrilde Kip, Groene Asperges en Verkruimelde Geitenkaas

Pipe Rigate met Gegrilde Kip, Groene Asperges en Verkruimelde Geitenkaas

AllerHande 2004
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g pipe rigate of maccheroni grote boogjespasta
  • 200 g groene aspergetips
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper fles
  • Versgemalen zeezout
  • Zwarte peper
  • 100 g verse geitenkaas verbrokkeld

Instructies

  • Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot deze beetgaar is.
  • Snijd het onderste plakje van de aspergetips af.
  • Meng de kipfilet met de olijfolie in een schaal.
  • Verwarm een grillpan voor.
  • Leg de kiphaasjes naast elkaar in de grillpan en rooster ze in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Voeg na 3 minuten de asperges toe aan de grillpan en rooster ze mee tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op.
  • Zet de pan op het vuur en voeg de geitenkaas en 2-3 eetlepels kookvocht toe.
  • Laat de geitenkaas smelten en breng de pasta op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pasta over twee diepe borden en leg de gegrilde kip en asperges eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

  • Garneer de pasta eventueel met een scheutje extra vierge olijfolie en wat vers gehakte kruiden, zoals peterselie of basilicum, voor een extra smaakdimensie.

Opmerkingen:

  • Deze heerlijke pasta met gegrilde kip, groene asperges en verkruimelde geitenkaas is een smaakvol en voedzaam gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij