Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus
Ingrediënten
Voor de tomatenjus:
- 1 klein tomatenpuree
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel komijn
- 2 tenen knoflook
- peper & zout
Voor de stamppot:
- 750 gram zoete aardappel
- 750 gram pompoen
- 500 gram gemengde bonen zoals sperziebonen, peultjes en snijbonen
- 4 ei
- 1 chilipeper
- 250 gram garnalen
Instructies
- Bak voor de jus de tomatenpuree in een pan met anti-aanbaklaag uit tot ze zoetig gaat ruiken.
- Voeg de kerrie, de komijn en de knoflook uit de pers toe en blus af met zoveel water dat een mooie jus ontstaat.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de aardappelen en de pompoen in grove stukken en kook ze samen ± 25 minuten in gezouten water.
- Snijd de bonen grof.
- Blancheer ze 2 minuten in ruim gezouten water en spoel ze koud af.
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
- Snijd het pepertje fijn, verwijder de zaadjes.
- Rijg de garnalen aan satéstokjes.
- Giet het pompoen-aardappelmengsel af en laat, zonder deksel, op laag vuur alle vocht verdampen.
- Stamp alles dan schel fijn.
- Schep de bonen en de rode peper erdoor en roer een lepel jus door de stamppot.
- Giet de rest van de jus in een kommetje.
- Bak de garnalenspiesen in dezelfde pan in het restje van de jus aan beide kanten ± 2 minuten en serveer ze bij de stamppot.
- Leg de eieren erbij en schep de jus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
- Vervang de gemengde bonen door kousenband.
- Gebruik geen zoete aardappelen, maar 375 gr gewone aardappelen en 375 gr
knolselderij en stamp die met de pompoen fijn. - Roer er 1 theelepel kerriepoeder door.