Roergebakken pompoen met kip
ingrediënten
- 1 kg pompoen blijft over ± 600 g geschild, zonder zaden
- 2 eetlepels zonnebloemolie of maïsolie
- 2 uien
- 1 rode peper of 2 theelepels sambal oelek
- 400 g kipfilet
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels Thaise vissaus of Japanse sojasaus
- 2 eetlepels verse koriander
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Snijd het pompoenvruchtvlees in dunne plakjes en vervolgens in stukjes.
- Verhit een wok of wijde braadpan en verhit de olie daarin.
- Voeg de gepelde, fijngesnipperde ui en de van zaad en zaadlijsten ontdane, heel fijn gesneden peper (of de sambal) toe en roerbak 1 minuut.
- Dep de kipfilet droog, snijd hem in reepjes, voeg die toe en bak de kip al roerend in 3-4 minuten bruin.
- Voeg de paprika, de pompoen en de vissaus toe en roerbak onder voorzichtig omscheppen ± 4 minuten tot de pompoen net zacht is.
- Strooi er voor het serveren de fijngeknipte koriander en de sesamzaadjes over en serveer met gekookte zilvervliesrijst.
Tips / Opmerkingen
Door zijn neutrale smaak zijn de mogelijkheden met pompoen bijzonder groot. In dit recept is de pompoen -rijk aan de mineralen kalium en foliumzuur en de vitaminen B caroteen, B5 en C- goed te vervangen door een familielid: de courgette.