Rauwe ham gevuld met kabeljauw

Rauwe ham gevuld met kabeljauw

Een recept in het kader van Terra & Mare, ook in Italië een trend om gerechten van vlees (terra/land) en vis (mare/zee) bij elkaar te voegen. Bekende voorbeelden zijn varkensvlees met garnalen en rijstschotels met vis, vlees en kip. Kabeljauw met prosciutto (rauwe ham) is een smakelijk gerecht van Terra & Mare.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 8 plakken prosciutto crudo rauwe ham
  • olie om te bakken
  • peper en eventueel zout

Instructies

  • Verdeel de kabeljauw in vier stukken, bestrooi met peper (gezien het feit dat de rauwe ham al zout is, is het niet nodig om zout toe te voegen).
    Rauwe ham gevuld met kabeljauw
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie..
  • Omwikkel de kabeljauw met de plakken ham en besprenkel met een klein beetje olie.
  • Bak in het midden van de oven in 15 min. gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht heeft de neiging om snel te droog te worden, want zowel de rauwe ham als de vis bevatten nauwelijks vet. Wij aten dit vis/vleesgerecht met een zelfgemaakte (koude) dragonsaus en een prutje van verse groenten.

Een glas frisse witte wijn er bij en het buikje is weer gevuld….
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vis
Land van herkomst Italië