Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse salade van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Goed doorelkaar hosselenden smullen maar.

Tips / Opmerkingen

Samen met gebakken aardappels en 1 tartaar pp een goede maaltijd.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met rauwe ham in filodeeg

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de varkenshaasjes doormidden en wrijf de vier stukken in met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Neem het vlees uit de pan en bestrijk elk stuk met tapenade.
  • Wikkel elk varkenshaasje in twee plakken rauwe ham.
  • Spreid vier vellen filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze dun met olie.
  • Leg hier de andere vier vellen deeg op.
  • Leg in het midden van elk stapeltje filodeeg een stuk varkenshaas met rauwe ham.
  • Wikkel het filodeeg er strak omheen en vouw het als een pakketje dicht.
  • Bestrijk de deegpakketjes rondom met olijfolie.
  • Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van
  • de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd voor serveren elk deegpakketje schuin door, zodat het vlees te zien is.

Tips / Opmerkingen

Je kunt de deegpakketjes 's morgens al klaarmaken.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Filodeeg droogt helaas snel uit en droge deegvellen kunnen makkelijk scheuren of breken.
Laat het deeg daarom altijd buiten de koelkast in de plastic verpakking ontdooien en bewaarde vellen die je niet gebruikt onder een vochtige doek.
Zijn er toch scheuren in gekomen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Duo van gemarineerde asperges en zalm

Recept categorieën: Groenten, Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Wereldkeuken

Bereidingswijze

  • Neem 4 niet te kleine borden
  • Haal de asperges uit de marinade en leg links op het bord, drapeer er de ham over
  • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met de zeewier en limoen partjes

Tips / Opmerkingen

Serveertips
Om het af te maken: gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille en een in knoflook gebakken oesterzwam


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazietaart van AllerHande

AllerHande 2005
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Deegplakjes op de ingevette bakplaat leggen en de naden goed dichtdrukken.
  • Randen twee keer terugvouwen zodat opstaand randje ontstaat.
  • Spinazie in zeef goed laten uitlekken en met lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
  • Spinazie over deegbodem verdelen.
  • Ham op spinazie leggen en kaas erboven verkruimelen.
  • Eieren met room, zout en peper naar smaak loskloppen en over taart schenken.
  • Bakplaat 1 richel onder het midden van de oven schuiven en in taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Uit de oven nemen en warm of op kamertemperatuur serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti van asperge met een romige hamsaus

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de plakken rauwe ham in een pan met antiaanbaklaag zonder boter of olie op hoog vuur
  • bruin en knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd eerst de houtige onderkant van de asperges.
  • Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, helemaal rond.
  • Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten.
  • Schaaf de asperges vervolgens met de dunschiller in de lengte in dunne plakken.
  • Breng de reepjes achterham met de slagroom aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten
  • zachtjes doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer de slagroom met achterham met de staafmixer tot een romige saus.
  • Breng de melk aan de kook met peper en zout naar smaak en kook de aspergeslierten in 5-7 minuten beetgaar.
  • Giet ze af.
  • Verdeel de asperges over 4 borden, leg de gebakken ham erop en bestrooi met de kaas.
  • Serveer met de hamsaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pesto Spaghetti met rucola en krokante ham

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Leg de plakken ham in een droge koekenpan en bak ze in 5 minuten op een laag vuur
  • krokant.
  • Breek de ham daarna in stukken. Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de
  • gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bewaar enkele eetlepels kookvocht, giet de spaghetti verder af.
  • Roer de pesto om met het kookvocht en schep hem met de rucola door de spaghetti.
  • Verdeel de pasta over vier borden en leg de stukken ham erop.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gegrilde courgette.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Meloensalade AllerHande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, Salade, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en grove krullen uit vruchtvlees
  • scheppen (of met meloenbolletjessteker bolletjes uit vruchtvlees steken).
  • Lege meloen helften ondersteboven in vergiet laten uitlekken.
  • Ham in stukken scheuren.
  • In schaal dressing kloppen van olie, citroensap en wat grof gemalen peper.
  • Meloen en ham erdoor mengen.
  • Basilicum met bramen losjes door salade scheppen.
  • Salade over vier borden verdelen of eerst in lege meloen helft scheppen.
  • Klein plakje van onderkant afsnijden, dan staat meloen steviger.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Klassieke Zwitserse raclette

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Zwitserland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schoonboenen en in ca. 20 minuten in schil gaarkoken.
  • Aardappels afgieten, iets laten afkoelen en dan ongeschild in dikke plakken snijden.
  • Plakken aardappel en kaas rangschikken op bord.
  • Kom augurkjes en zilveruitjes ernaast zetten.
  • Plak kaas in pannetje leggen en onder grillelement laten smelten.
  • Kwart van aardappelplakken op grillplaat kort opwarmen.
  • Aardappelplakken naast elkaar op bord leggen, plak ham erop leggen en gesmolten kaas erop scheppen.
  • Kaas licht bestrooien met paprikapoeder en peper.
  • Wat augurkjes en zilveruitjes naast raclettegerecht scheppen.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met rauwe ham erbij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaas ham fondue met warme tomaatjes

AllerHande 2005
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Kaas
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan met antiaanbaklaag cherrytomaatjes in olijfolie 2-3 minuten bakken tot velletjes knappen.
  • Bestrooien met zout.Intussen ham in dunne reepjes snijden en broodjes in blokjes snijden.
  • Broodblokjes en tomaatjes op groot bord leggen.
  • Bakje mini fondue in magnetronbestendige kom overdoen.
  • Hamreepjes en Italiaanse kruiden erdoor roeren.
  • Kaasfondue 1 minuut op hoogste stand in magnetron verwarmen, doorroeren en nog 1 minuut verwarmen.
  • Fondue Kom op bord zetten, tomaatjes ernaast scheppen en bestrooien met zout.
  • Telkens tomaatje of broodblokje aan vork prikken en in gesmolten kaas dopen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hamrolletjes met groenten

Allerhande 2003
Recept categorieën: Borrelhapjes, Varkensvlees
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 16 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Courgette in lange, dunne reepjes snijden.
  • Reepjes in diep bord leggen, dressing erover schenken en 5 min. marineren.
  • Paprika's laten uitlekken en in 8 repen verdelen.
  • Plakken achterham op snijplank leggen en in lengte dubbelvouwen.
  • Aan smalle kant van elke plak ham reep paprika en blaadje basilicum leggen.
  • Ham oprollen en samen met olijf aan cocktailprikker steken.
  • Plakjes rauwe ham op snijplank leggen.
  • Aan smalle kant van elke plak enkele reepjes courgette en reepje kaas leggen.
  • Ham stevig om courgette wikkelen en samen met tomaatje aan cocktailprikker steken.