Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram rigatoni of penne pasta
- Zout
- 1 ui fijngehakt
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 1 aubergine in kleine blokjes
- 2 kleine courgettes in kleine blokjes
- 1 paprika in kleine blokjes
- Verse oregano
- Verse tijm
- 110 ml olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 800 gram tomaten in blokjes
- Gemalen peper
- 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 400 gram ricotta
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
Instructies
- Kook de pasta in ruim water met zout gedurende 5-6 minuten tot het al dente is.
- Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de ui, knoflook, aubergine, courgettes en paprika 3-5 minuten aan tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano en tijm toe.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat chilivlokken of cayennepeper.
- Vet een ovenschaal in met olie en zet de rigatoni er rechtop in.
- Verdeel de groentebolognese over de rigatoni en bestrooi met Parmezaanse kaas.
- Voeg hier en daar een dot ricotta toe.
- Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bak de pasta in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, op het tweede niveau van onderen.
- Meng de resterende knoflook, citroenschil en peterselie in de resterende olie en bak zachtjes aan.
- Zodra de pasta uit de oven komt, sprenkel je de gekruide olie over de pasta.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 8 g