Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 theelepel saffraandraadjes
- 1 sjalot fijngehakt
- 50 gram boter
- 300 gram risottorijst
- 150 ml witte wijn
- 1 liter krachtige bouillon groente- of kippenbouillon
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- Olijfolie
- Zout
- Versgemalen peper
- 1 bosje groene asperges
- Rucola
Instructies
- Week de saffraandraadjes in een glas lauwwarm water.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem.
- Voeg de fijngehakte sjalot toe en fruit deze zachtjes gedurende circa 3 minuten.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerende gedurende circa 3 minuten.
- Blus de rijst af met witte wijn.
- Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.
- Voeg lepel voor lepel de bouillon toe aan de rijst, blijf roeren.
- Voeg na 10 minuten de geweekte saffraan toe.
- Na circa 15 minuten is de risotto gaar.
- Neem de risotto van het vuur en voeg de rest van de boter toe.
- Meng goed door.
- Breng de risotto op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper.
- Stoom de groene asperges in de stoomoven op 100°C gedurende 4 minuten.
- Serveer de risotto met de gestoomde groene asperges.
- Bestrooi het gerecht tot slot met verse rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 9 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g