Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Tomatenrisotto met worstjes
AllerHande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 150 ml olijfolie
- 1 kleine ui gesnipperd
- 300 g risottorijst
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 12 Catalaanse worstjes vleesafdeling
- 1 krop ijsbergsla
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
Bereidingswijze
- In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken.
- Rijst toevoegen en roeren tot rijst glazig is.
- Inhoud van blik tomatenblokjes erdoor scheppen en verwarmen tot vocht door rijst is opgenomen.
- Telkens deel van bouillon toevoegen en door rijst laten opnemen, tot na ca. 20 minuten rijst beetgaar is.
- Intussen in de koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en worstjes rondom bruin bakken.
- Vuur laag draaien en worstjes in ca. 15 minuten gaar laten worden.
- Bladeren van ijsbergsla in stukken scheuren, wassen en droogdeppen of in slacentrifuge
- droogslingeren.
- In slakom dressing roeren van rest van olie, azijn, zout en peper.
- Sla erdoor mengen.
- Risotto pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper en op vier borden scheppen.
- Worstjes erop leggen, sla apart serveren.