Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatenrisotto met worstjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Rijst toevoegen en roeren tot rijst glazig is.
  • Inhoud van blik tomatenblokjes erdoor scheppen en verwarmen tot vocht door rijst is opgenomen.
  • Telkens deel van bouillon toevoegen en door rijst laten opnemen, tot na ca. 20 minuten rijst beetgaar is.
  • Intussen in de koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en worstjes rondom bruin bakken.
  • Vuur laag draaien en worstjes in ca. 15 minuten gaar laten worden.
  • Bladeren van ijsbergsla in stukken scheuren, wassen en droogdeppen of in slacentrifuge
  • droogslingeren.
  • In slakom dressing roeren van rest van olie, azijn, zout en peper.
  • Sla erdoor mengen.
  • Risotto pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper en op vier borden scheppen.
  • Worstjes erop leggen, sla apart serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto Tomaatjes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd van elke tomaat het kapje af en hol 'm uit.
  • Verhit de olie en fruit de sjalot hierin.
  • Voeg de risottorijst en dragon toe en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten.
  • Zet de uitgeholde tomaten dicht tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal en vul ze met de rijst.
  • Lepel de fond op de tomaten (er mag ook fond tussen de tomaten) en verdeel de kaas erover.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de tomaten in 30 minuten gaar worden.

Tips / Opmerkingen

Wil je dit gerecht alvast bereiden?
Laat de gare tomaten dan afkoelen en bewaar ze tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats.
Verwarm de tomaten 6 minuten op vol vermogen in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met portobello en gemengde paddestoelen

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paddestoelen schoonvegen en in stukjes snijden.
  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur bruinbakken.
  • Paddestoelen op bord scheppen en royaal bestrooien met zout en peper.
  • Rest van olie in pan schenken en ui 3 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook erboven uitpersen en risottorijst even meebakken, tot alle korrels glazig zijn.
  • Wijn toevoegen en laten verdampen.
  • Met pollepel scheut bouillon door rijst roeren.
  • Volgende scheut bouillon pas toevoegen als vorige scheut vrijwel door rijst is opgenomen.
  • Zo alle bouillon opmaken en risotto zachtjes laten doorkoken tot rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 minuten).
  • Kaas in piepkleine blokjes snijden.
  • Paddestoelen en noten door risotto scheppen en risotto nog even doorwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Peterselie en fontina erdoor scheppen en risotto over de diepe borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Voor een niet-vegetarische variant kunt u deze risotto net iets hartiger maken door kippenbouillon te gebruiken en er knapperig uitgebakken spekjes of reepjes rauwe ham door te roeren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met morieljes

AllerHande 2005
Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Morieljes volgens gebruiksaanwijzing weken.
  • Afgieten, droogdeppen en fijnsnijden.
  • In braadpan 25 g boter smelten.
  • Knoflook en morieljes 2 minuten fruiten.
  • Rijst toevoegen en al omscheppend bakken tot korrels glanzen.
  • Bouillon en sherry erbij schenken en rijst al roerend aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen en rijst tot gebruik afgedekt laten staan.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Slagroom door risotto roeren en pan afgedekt in oven schuiven.
  • Risotto in 40-45 minuten gaar laten worden.
  • Rest van boter, kaas en peterselie door risotto scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en risotto overdoen in schaal


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met kastanjechampignons uit AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kastanjechampignons in stukken.
  • Verwarm in een pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  • Schep de tijm en de rijst erdoor.
  • Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glanzen en roer goed door.
  • Laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen, roer regelmatig door.
  • Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe.
  • Wacht telkens met de volgende scheut, tot het vocht van de vorige scheut helemaal door de rijst is opgenomen.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een pan en bak de kastanjechampignons 5 minuten op hoog vuur.
  • Schep ze, op 2 eetlepels na, door de risotto.
  • Laat nog 5-10 minuten koken, tot de rijst gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de boter en tweederde van de kaas door de risotto.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 2-5 minuten met de deksel op de pan staan, tot de risotto mooi romig is.
  • Verdeel over vier borden, schep de rest van de paddenstoelen erover en bestrooi met de rest van de kaas en wat (versgemalen) peper.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met gerookte zalm

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderijstengels in reepjes snijden, blad apart houden voor garnering.
  • In hapjespan olie verhitten en sjalot snippers 1 minuut fruiten.
  • Rijst erdoor roeren en zachtjes bakken tot alle korrels glanzend en doorzichtig zijn.
  • Reepjes bleekselderij door rijst roeren en helft van bouillon in pan schenken.
  • Op laag vuur verwarmen tot bouillon volledig door rijst is opgenomen, zeer regelmatig roeren
  • met houten lepel.
  • Vervolgens steeds scheut bouillon toevoegen en al roerend helemaal laten opnemen alvorens volgende scheut erbij te schenken.
  • Doorgaan tot risotto na 20-25 minuten beetgaar en smeuïg is.
  • Bleekselderij Blad fijngesneden.
  • Pan van vuur nemen en roomkaas door risotto roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Risotto in vier diepe borden scheppen en garneren met zalmreepjes en blad van bleekselderij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met courgette en mozzarella

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kleine pan met antiaanbaklaag olie verhitten en hierin sjalot en courgette met
  • keukenkruiden 2-3 minuten bakken.
  • Rijst en 100 ml kokend water toevoegen en rijst afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
  • Intussen mozzarella in kleine blokjes snijden.
  • Rijst indien nodig afgieten en mozzarella erdoor scheppen.
  • Extra porties snel laten afkoelen en in kleine bakjes invriezen.
  • De maaltijden blijven in de vriezer enkele weken houdbaar.

Tips / Opmerkingen

U kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken.
Maar het voordeel van risottorijst is dat de stevige structuur geschikt is om uw peuter te laten wennen aan vast voedsel.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Paella AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem verdeeld heeft.
  • Schep de chorizo op een bord en bak eerst de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar.
  • Leg ze op een bord.
  • Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar worden.
  • Roer nu de tomaatblokjes met vocht, doperwten, saffraan en rijst erdoor.
  • Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan warme kippenbouillon toe.
  • Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig.
  • Pel intussen de garnalen.
  • Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen.
  • Breng de paella pittig op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 minuten.
  • Lekker met een frisse salade van romainesla.

Tips / Opmerkingen

Houdt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige risotto met wortel en gorgonzola

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en snipperen.
  • In braadpan helft van olie verhitten.
  • Helft ui 1 minuut bakken.
  • Rijst 1 minuut meebakken tot korrels glanzen.
  • Zout en peper toevoegen en beetje bij beetje 1200 ml water toevoegen.
  • Peen schoonmaken en in plakken snijden.
  • In grote koekenpan rest van olie verhitten.
  • Rest van ui met wortel 4 minuten bakken.
  • Pan afdekken en wortel in ca. 15 minuten beetgaar stoven.
  • Gorgonzola in stukken snijden.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Room culinair en helft peterselie door risotto scheppen.
  • Gorgonzola over peen verdelen en beetje laten smelten.
  • Risotto over vier borden verdelen en bestrooien met rest peterselie.
  • Wortel er voorzichtig naast scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Saffraanrisotto met cantharellen

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotjes fijn snipperen.
  • Tabletten oplossen in 1 liter kokend water.
  • In pan 2 el olie verhitten.
  • Helft van sjalot ca. 2 minuten fruiten.
  • Rijst erdoor, roeren tot alle korrels glanzen.
  • Afblussen met 2 dl wijn.
  • Als wijn door rijst is opgenomen, saffraan en helft van bouillon toevoegen.
  • Risotto in open pan ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Scheut voor scheut rest van bouillon toevoegen en risotto in nog ca. 10 minuten romig en beetgaar koken.
  • Intussen cantharellen schoonmaken, grote exemplaren kleiner snijden.
  • Walnoten grof hakken.
  • Als risotto bijna gaar is, in koekenpan rest van olie verhitten.
  • Rest van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Cantharellen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Rest van wijn in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Van vuur af mascarpone door risotto roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaas in grove krullen schaven.
  • Risotto in vier warme diepe borden scheppen.
  • Cantharellen, walnoten en kaaskrullen erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met knapperige rucolasalade.