Rode bonen met geitenkaas en paprika

Rode bonen met geitenkaas en paprika – Receptenplein.nl

Rode bonen met geitenkaas en paprika

Een smaakvol en eenvoudig bijgerecht met rode bonen, geitenkaas en paprika. Snel te bereiden en heerlijk als vegetarische optie!
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik rode bonen ca. 350 g
  • 2 el wokolie of arachideolie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 rode paprika in repen
  • 1 gele paprika in repen
  • 2 bosuitjes in stukjes van 2 cm
  • ½ el verse tijm of ½ tl gedroogde tijm
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • Zout en versgemalen peper
  • 100 g zachte geitenkaas in blokjes of verkruimeld

Instructies

  • Giet de bonen af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Fruit de knoflook kort en roerbak de paprika 4 minuten.
  • Voeg de bosui, tijm en bonen toe en bak nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  • Serveer met verkruimelde geitenkaas erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Vervang de rode bonen door bruine bonen of kapucijners voor variatie.
Wijnadvies:
Lekker met een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 14 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hapjes / Noten
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch