Recept afdrukken
No ratings yet

Bonski Kip

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit boter in een pan en laat het goed bruin worden.
  • Bestrooi de drumsticks met peper en royaal zout.
  • Bak de drumsticks knapperig bruin en haal ze uit de pan.
  • Snijd de uien in grote stukken en doe ze in de pan.
  • Voeg sambal, ketjap, knoflook en bruine suiker toe. Meng alles goed en voeg vervolgens de
  • drumsticks weer toe.
  • Laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen.
  • Serveer met rijst en komkommer.
  • Serveertip: Geniet van deze Bonski Kip met een smakelijke portie rijst en frisse komkommer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rookworstpasteitjes met Pittige Mosterdsaus

Bereidingstijd35 minuten
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd het grote plak bladerdeeg in vier gelijke kwarten.
  • Maak schuine inkepingen met een pizzasnijder op de onderste helft van de plakken bladerdeeg.
  • Maak de saus door grove mosterd, fijngesneden dille, honing en sambal te mengen.
  • Verdeel over elk plak bladerdeeg een theelepel van de saus (op de kant zonder inkepingen).
  • Snijd met een koksmes de uiteinden van de rookworst zodat deze mooi past in het bladerdeeg.
  • Leg de rookworst op de saus.
  • Vouw de kant met inkepingen voorzichtig over de worst en druk het bladerdeeg samen met een vork.
  • Smeer de bovenkant van de broodjes in met losgeklopt ei.
  • Bak de Rookworstbroodjes gedurende 24 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.

Notities

Een licht gekoelde rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, vormt een mooie aanvulling op de hartige smaak van de rookworst en de pittige mosterdsaus.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 20g | Vet: 38g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bami met Gehaktballetjes en Satésaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: China
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden, sambal, ei en paneermeel.
  • Rol kleine balletjes van het gehakt, ongeveer ter grootte van een walnoot.
  • Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Voeg een kopje water toe en laat de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  • Bereid ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Leg de gehaktballetjes in de satésaus.
  • Verwarm de kant-en-klare bami in een ruime pan op hoog vuur, terwijl je het regelmatig
  • omschept.
  • Serveer de gehaktballetjes in satésaus apart bij de bami.

Notities

Optioneel: Serveer met kroepoek, atjar en andere bijgerechten naar keuze.
Geniet van deze smakelijke bami met gehaktballetjes en satésaus, een heerlijk gerecht met
een Chinese touch!

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi Pangang

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: China
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Bak het varkensvlees bruin en krokant in een beetje olie.
  • Fruit de uien en voeg ze toe aan het vlees, samen met bruine suiker, sambal, ketjap en knoflook. Laat dit alles ongeveer 15 minuten sudderen.
  • Kook in een andere pan ½liter water en voeg het bouillonblokje, tomatenpuree en keukenstroop toe. Laat het geheel doorkoken en bind het met maïzena.
  • Voeg dit mengsel toe aan het vlees en voeg het potje atjar tjampoer toe.
  • Serveer apart bij rijst of mie.
  • Geniet van je Babi Pangang!

Recept afdrukken
No ratings yet

Eet Maar Mee Soep

Recept categorieën: Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Als je extra kipfilet gebruikt, bak deze dan aan en snijd in stukjes.
  • Voeg alle ingrediënten koud toe aan een grote pan en verwarm ze al roerend.
  • Voeg vervolgens de bouillonblokken toe

Notities

Geniet van je soep!
Dit heerlijke recept voor "Eet Maar Mee Soep" is eenvoudig te bereiden en ideaal om te delen. Voel je vrij om extra groenten toe te voegen naar eigen smaak en geniet van de hartige en verwarmende smaken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili con Carne v2

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Mexico
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of bereid stokbrood naar eigen keuze.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en voeg het gehakt toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt kruimelig.
  • Snijd de uien en paprika's in stukjes, pers de knoflook en voeg deze toe aan het gehakt.
  • Roer alles door en laat het met een deksel op de pan staan tot de uien en paprika's iets zachter zijn (niet te zacht).
  • Voeg 3 eetlepels chilipoeder en 1 theelepel sambal toe en roer alles door.
  • Doe alles in een grote pan, voeg de pot bruine bonen toe en roer er 3 of 4 blikjes tomatenpuree doorheen.
  • Voeg ½ eetlepel suiker (naar smaak, niet te veel), 1 scheutje azijn en wat melk toe.

Notities

Voeg indien nodig zout, peper en aromat naar smaak toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zigeuneraardappelen

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Optioneel:

Instructies

  • Bak de spekreepjes uit en haal ze uit het vet.
  • Bak vervolgens de aardappeltjes in het spekvet tot ze bijna gaar zijn.
  • Voeg de ui, paprika, suiker en knoflook toe en bak ze kort mee.
  • Voeg daarna de ketjap, sambal, paprikapoeder, zout, peper en tomatenketchup toe.
  • Voeg de spekreepjes weer toe en laat alles nog even doorwarmen.
  • Als de saus te dun is, kun je deze optioneel binden met allesbinder.

Recept afdrukken
No ratings yet

Duiveltjes varkensvlees

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Braad het vlees aan tot het goudbruin is en breng op smaak met een flinke mespunt peper.
  • Voeg de gesnipperde uien toe en bak deze even aan.
  • Voeg de ketjap, curry, azijn, suiker, knoflook, sambal, sate kruiden, djahé, en een beetje water toe.
  • Laat het gerecht gaar worden in ongeveer een half uur.
  • Voeg af en toe wat water toe om aanbranden te voorkomen.
  • Als het vlees gaar is, maak het dan af met de pindakaas en breng op smaak met naar smaak strooi bouillon, peper en zout.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Goreng

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de speklapjes in olie tot ze snapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  • Bak twee omeletten van de eieren en snijd ze in reepjes.
  • Fruit de fijngehakte ui in dezelfde pan. Voeg vervolgens knoflook, sambal en verkruimeld
  • bouillonblokje toe, samen met een beetje water.
  • Voeg de gesneden champignons, prei, Chinese kool en spekblokjes toe. Bak op niet te hoog
  • vuur, zodat het knapperig blijft.
  • Meng de gekookte rijst of bami door het mengsel. Breng op smaak met ketjap naar wens.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pindakaas koekjes van Zandtaartdeeg

Recept categorieën: Hapjes, Koek
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 25 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kneed een deeg van de bloem, het zout, de kaas en de peper, de in stukjes gesneden koude boter en het ei in.
  • Kneed 1 eetlepel pindakaas en sambal naar smaak door het deeg.
  • Verpak het deeg in folie en laat het minstens ½ uur in de koelkast rusten.
  • Rol het deeg uit en snijd het in rechthoeken van 5-3 cm.
  • Bestrijk de koekjes met water of ei en strooi er seroendeng over.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze ca. 20 minuten in een oven van 175 graden C.