Stroganoffsaus met Wodka

Stroganoffsaus met Wodka

Stroganoffsaus met Wodka

Maak je maaltijden compleet met deze rijke Stroganoffsaus met wodka. De perfecte saus voor bij vleesgerechten, met een romige textuur en een heerlijke smaak. Probeer het vandaag nog!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 150 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel wodka
  • 1 kopje tomatenketchup
  • 1 bouillonblok rund
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels paprikapoeder mild
  • Mespunt peper
  • Mespunt zout

Instructies

  • Snijd de ui, paprika en champignons in stukjes.
  • Bak deze samen met de uit de pers geperste knoflook bruin in boter.
  • Voeg de wodka, tomatenketchup, bouillonblok, bloem, crème fraîche en paprikapoeder toe.
  • Roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus enkele minuten doorwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Smaakt ook goed zonder de wodka.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een droge rosé past goed bij de smaken van deze saus.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij