Tartaartjes met Mozzarella en Ratatouille

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ratatouillepakket behalve paprika
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 tartaartjes
  • 1 bol mozzarellakaas 125 g, in plakken
  • 200 g couscous
  • 25 g rozijnen
  • 25 g geroosterde pijnboompitten

Instructies

  • Snijd de aubergine, courgette en tomaat uit het ratatouillepakket in grove stukken.
  • Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn, en rits de tijmblaadjes van het takje.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
  • Voeg de aubergine, courgette, tomaat en tijm toe aan de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaarsmoren, af en toe omscheppen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tartaartjes 4 minuten aan een kant.
  • Keer de tartaartjes en leg op elk tartaartje 2 plakken mozzarella.
  • Breng op smaak met peper en bak nog 4-5 minuten tot het vlees gaar is en de kaas gesmolten is.
  • Breng in een pan de couscous met rozijnen en 300 ml water aan de kook.
  • Laat het van het vuur af 5 minuten staan.
  • Verwarm de couscous vervolgens op zacht vuur, maak het met een vork rul en meng er 2 eetlepels olie en de geroosterde pijnboompitten doorheen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de tartaartjes op vier borden.
  • Schep de couscous en groenten ernaast.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 30 g | Vet: 44 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees