Recept afdrukken
No ratings yet

Tartaartjes met roomsaus

snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 3 eetlepels boter verhitten.
  • Aardappelschijfjes ca. 10 minuten bakken.
  • Intussen sperziebonen verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tomaten schoonmaken, halveren en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in reepjes snijden.
  • Tomaatreepjes laatste 2 minuten met sperziebonen meewarmen.
  • Intussen in braadpan rest van boter verhitten.
  • Tartaartjes in 7-8 minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Crème fraîche en roomkaas in steelpan verwarmen.
  • Tartaartje serveren met roomsaus, sperziebonen en aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Krieltjes met tartaar, spek en paddestoelen

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spruitjes schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken.
  • In koekenpan spekblokjes uitbakken.
  • Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Spek uit pan nemen, helft van boter verhitten en champignons en krieltjes 8 minuten al omscheppend bakken.
  • Tartaartjes bestrooien met zout en peper en in 7 minuten gaar bakken.
  • Spek door krieltjes scheppen.
  • Krieltjes met spruitjes en tartaar serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met koolraap

AllerHande januari 2003
Recept categorieën: Groenten, Rijst, Rundvlees, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sugar snaps schoonmaken, in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar koken en laten uitlekken.
  • In kom couscous en rozijnen (uit pak) met 4 dl kokend water mengen.
  • Couscous ca. 5 minuten laten staan.
  • Tartaartjes bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en tartaartjes in ca. 7 minuten bruin en gaar bakken.
  • In wok rest van olie verhitten, koolraap al omscheppend in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken.
  • Kruidenmix (uit pak) erover strooien.
  • Couscous en sugar snaps door koolraapmix scheppen en geheel nog ca. 2 minuten door en door verwarmen.
  • Koolraap-couscoussalade op borden scheppen en tartaartje erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje tartaar met witlof-wortelsalade

Allerhande 2-2005
Recept categorieën: Broodjes, Lunch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels boter en bak de tartaartjes 8 minuten.
  • Meng 2 eetlepels boter met de pesto.
  • Snij de bollen open en besmeer ze met de rucolaboter.
  • Haal de blaadjes van de witlof los en snij in reepjes.
  • Schep de witlof, appel, peenjulieene door de kaas.
  • Leg de bollen open op 4 borden en verdeel de salade erover.
  • Leg de tartaartjes erop.
  • Laat de rest van de rucolaboter erop smelten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppotje met snijbonen en rode paprika

Recept categorieën: Rundvlees, Stamppot
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Kook de snijbonen in weinig water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
  • Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur in 2 eetlepels van de olie.
  • Voeg de stukjes paprika toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie, bestrooi ze met weinig peper en zout en bak ze in een grillpan aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
  • Giet de aardappelen af, vang het kookvocht op en stamp ze fijn.
  • Giet de snijbonen af en schep ze met het paprikamengsel door de aardappelen.
  • Voeg zoveel kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Serveer met de tartaartjes.

Tips / Opmerkingen

Aardappels bevatten belangrijke voedingsstoffen, die helpen je lichaam gezond en fit te houden, zoals vezels, ijzer, kalium, B-vitamines en vitamine C.

Wijnadvies:

Baron de Lestac, rood, Frankrijk
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Tartaar met mozzarella en ratatouille

AllerHande 09 2005
Recept categorieën: Rundvlees
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aubergine, courgette en tomaat uit ratatouillepakket in grove stukken snijden.
  • Ui pellen en grof snipperen. Knoflook pellen en fijnsnijden.
  • Tijmblaadjes van takje rissen.
  • In pan met dikke bodem 2 eetlepels olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten.
  • Aubergine, courgette, tomaat en tijm erdoor scheppen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen en groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaarsmoren.
  • Af en toe omscheppen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vlees 4 minuten aan een kant bakken.
  • Vlees keren en op elk tartaartje 2 plakken mozzarella leggen.
  • Peper naar smaak toevoegen en vlees in nog 4-5 minuten gaarbakken, kaas laten smelten.
  • In pan couscous met rozijnen en 300 ml water aan de kook brengen en van vuur af 5 minuten laten staan.
  • Daarna couscous op zacht vuur verwarmen, met vork rul maken en 2 eetlepels olie en pijnboompitten erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Tartaartjes op vier borden leggen.
  • Couscous en groenten ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dubbeldikke hamburgers

Recept categorieën: Lunch, Varkensvlees
porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de tartaar met het paneermeel, het ei, de sjalot en peper en zout naar smaak.
  • Bestrijk ze met de olie en bak ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en gaar.
  • Leg de plakjes ontbijtspek bij de hamburgers in de pan en bak ze knapperig uit.
  • Halveer de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
  • Snijd de broodjes open.
  • Beleg ze met een blaadje sla, de hamburger, het ontbijtspek en de avocado.
  • Spuit er naar smaak tomatenketchup op.
  • Serveer direct.

Argentijnse empanadas
Recept afdrukken
No ratings yet

Argentijnse empanadas

Recept categorieën: Broodjes, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Argentinië
Auteur: Auteur Onbekend

Equipment

Bereidingswijze

  • Maak de ui en de paprika schoon en snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  • Snijd de tomaten fijn. Laat de maïs uitlekken.
  • Doe de tartaartjes in een braadpan en bak het op laag vuur in eigen vet gaar en rul.
  • Bak de ui en paprika kort mee.
  • Voeg de tomaten en de maïs toe en warm het geheel goed door.
  • Maak het pittig op smaak met chilipoeder en zout.
  • Rooster de pitabroodjes in de broodrooster bruin.
  • Snijd de broodjes open en vul ze met het mengsel.
  • Wikkel de pitabroodjes in servetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tartaar met blauwaderkaas en witlof

Recept categorieën: Groenten, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappeltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of pan gaarkoken.
  • Witlof in lengte in 6 stukken snijden, harde kern verwijderen. 
  • Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. 
  • In wok 25 g boter verhitten. 
  • Witlof ca. 2 minuten roerbakken. 
  • Suiker en 1 eetlepel sinaasappelrasp 1 minuut meebakken. 
  • Sap in wok schenken en witlof in 5 minuten op matig vuur gaar laten worden. 
  • Intussen tartaartjes bestrooien met zout en peper. 
  • In kleine koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en tartaartjes 3 minuten bakken. 
  • Tartaartjes keren en kaas erover verdelen. 
  • Met deksel op pan tartaartjes nog 3 minuten bakken en kaas iets laten smelten. 
  • Aardappeltjes afgieten en omschudden met rest van boter en bieslook. 
  • Tartaartjes op twee borden leggen, witlof en aardappeltjes erbij serveren.

Wijnadvies: La Tulipe de la Garde rouge

    Andijvie Met Aardappel En Spekjes
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Andijvie met aardappel en spekjes

    Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Vlees
    porties: 4 personen
    Auteur: Auteur Onbekend

    Equipment

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing.
    • Hak de cashewnoten grof.
    • Snipper de paprika.
    • Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes rondom bruin en gaar.
    • In een droge wok de spekjes 1 minuut op een hoog vuur bakken.
    • Voeg de olie toe en verhit de olie.
    • Doe de parika bij de spekjes en roerbak 5 minuten.
    • Voeg de andijvie in gedeelten toe en roerbakken tot de andijvie geslonken is.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Haal de tartaartjes uit de pan en hou ze warm.
    • Schenk 2 kopjes water bij het bakvet van de tartaartjes en roer de aanbaksels los.
    • Verdeel de aardappels, tartaartjes en jus over 4 borden.
    • Schep de andijvie ernaast en bestrooi met de cashewnoten.

    Tips / Opmerkingen

    Wijnadvies: León Marzot Tempranillo