Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Moksi alesi met zoutvlees en garnalen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zoutvlees in kleine blokjes snijden.
  • In vergiet leggen en 1 minuut goed afspoelen.
  • Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 minuten gaarkoken.
  • Vlees laten uitlekken en droogdeppen.
  • In pan met antiaanbaklaag ui 1 minuut in olie fruiten.
  • Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkumà 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen.
  • Geheel 10 minuten met deksel op pan laten sudderen.
  • Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.
  • Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen.
  • Kidneybonen in vergiet afspoelen.
  • Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktail van tijgergarnalen met whisky

Allerhande 2004
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Bleekselderij in kom leggen, kokend water erop schenken en na 1 minuut bleekselderij in vergiet laten uitlekken.
  • Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen, rucola grof scheuren.
  • Bleekselderij met veldsla en rucola mengen.
  • Dressing kloppen van 5 eetlepels olie, 2 eetlepels whisky, mosterd, dragon en zout en peper naar smaak.
  • Ontdooide garnalen goed droog deppen.
  • In koekenpan in rest van olie garnalen op matig vuur gaarbakken, af en toe omscheppen.
  • Rest van whisky over garnalen druppelen en op hoog vuur laten verdampen.
  • Whiskydressing opkloppen en door sla scheppen.
  • Sla over zes grote wijnglazen verdelen.
  • Garnalen erop leggen.
  • Eventueel garneren met groen van bleekselderij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse paprikagarnalen van Allerhande

Allerhande 2002
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
  • Goed droogdeppen.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad fijn hakken.
  • In kommetje knoflook en tweederde van peterselie mengen met paprikapoeder, mespunt cayennepeper en zout.
  • Paprika's schoonmaken en in brede repen snijden.
  • Paprika in breedte in dunne reepjes snijden.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Kruidenmengsel in wok scheppen en ca. 30 seconden fruiten.
  • Garnalen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
  • Paprikareepjes toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Afblussen met sherry.
  • Garnalen over vier bordjes verdelen.
  • Garneren met rest van peterselie en partjes citroen.
  • Serveren met warm stokbrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Zeekraal in vergiet doen, afspoelen en laten uitlekken.
  • Limoen uitpersen.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • In hapjespan 1 lepel boter verhitten, sjalotjes 2 minuten zachtjes bakken.
  • Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn.
  • (In waterkoker) 7 dl water aan de kook brengen.
  • Wijn, limoensap en bouillon door risotto roeren.
  • Als alle wijn door de rijst is opgenomen, telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen.
  • Garnalen en zeekraal door risotto roeren en de laatste 10 minuten mee laten garen.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken.
  • Rest van boter en peterselie door risotto roeren.
  • Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen en royaal bestrooien met peper.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen

Allerhande 2002
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zuidvruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 195kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tijgergarnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen.
  • Garnalen goed droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Garnalen met sinaasappelrasp 3-4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. Sherry en sojasaus erdoor roeren en geheel nog ca.1 min zachtjes laten sudderen.
  • Garnalen in marinade laten afkoelen.
  • Met dunschiller komkommer schillen.
  • Komkommer doormidden snijden, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Met kaasschaaf lange dunne repen van komkommer schaven.
  • Komkommerrepen op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
  • Bieslook in fijne ringetjes knippen en door afgekoelde garnalen scheppen.
  • Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
  • Rand van vier grote borden met brede kwast bestrijken met wat marinade van garnalen.
  • In midden vierkant vormen van repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade.
  • Blaadjes waterkers en garnalen erover verdelen.
  • Serveren met toast.

Nutrition

Calorieën: 195kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 23g | Vet: 8g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde garnalen met pandanrijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 555kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peper schoonmaken en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Limoenen halveren en 4 helften uitpersen.
  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden.
  • Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken.
  • Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook.
  • Garnalen hierin 10 minuten marineren.
  • Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren.
  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca.2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn.
  • Uit pan nemen en warmhouden.
  • Marinade bij bakvet in pan schenken.
  • Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten.
  • Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken.
  • Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.

Nutrition

Calorieën: 555kcal | koolhydraten: 89g | Eiwit: 31g | Vet: 8g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tijgergarnalen met chili's

Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ideaal als hapje tijdens een receptie, als aperitief, denk er dan aan dat de gasten nadien nog smaak van de volgende gerechten moeten hebben, of bij een gewone pint tijdens een goede film.
  • Ook bij dit makkelijke gerechtje is het van cruciaal belang dat de wok zeer heet is als je begint te roerbakken.
  • Zo niet, dan gaan je tijgergarnalen onmiddellijk en onherroepelijk aanzetten.
  • Laat de tijgergarnalen in koud water ontdooien.
  • Pel ze en verwijder de donkere darmstreng.
  • Was ze nogmaals in ijskoud water met wat zout en dep ze droog.
  • Snijd de chili's in de lengte door, schraap de zaadjes eruit en snijd de vrucht fijn.
  • Pel de look, verwijder de kiem en snijd fijn.
  • Schil de gember en snijd hem in luciferdunne reepjes.
  • Meng de chili's, de look en de gember met 1 theelepel suiker.
  • Meng de rest van de suiker met de sojasaus en de Shaoxing rijstwijn.
  • Verwarm de wok tot hij begint te walmen.
  • Giet de helft van de olie erin en bak, als de olie begint te walmen, de garnalen tot ze rood kleuren.
  • Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  • Giet de resterende olie in de wok.
  • Bak, als de olie walmt, het mengsel van chili, look en gember tot de look licht kleurt.
  • Voeg het sausmengsel toe en kook even door.
  • Voeg de uitgelekte garnalen toe en roerbak alles gaar.
  • Schep uit de wok in voorverwarmde kommetjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Wontonsoep van Allerhande

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Calorieën: 300kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn.
  • Meng de sherry, sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit.
  • Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel.
  • Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
  • Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal.
  • Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
  • Kook hierin de mie 4 min.
  • Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
  • Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in 4 ruime kommen en serveer met eetstokjes.

Nutrition

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 39g | Eiwit: 23g | Vet: 6g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken garnalen met mango

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Fruit, Roerbakken / Wokken, Zeevruchten
Land van herkomst: China
porties: 4 Stuks
Calorieën: 295kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier.
  • In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
  • Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan.
  • Met dunschiller mango schillen.
  • Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden.
  • In wok arachideolie verhitten.
  • Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden.
  • Met schuimspaan garnalen op bord scheppen.
  • Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt).
  • In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren.
  • Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.

Nutrition

Calorieën: 295kcal | koolhydraten: 12g | Eiwit: 22g | Vet: 17g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerei met grote garnalen

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: China
porties: 4 personen
Calorieën: 250kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit in een wok de helft van de olie.
  • Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur.
  • Bak de taugé ca. 2 min. mee.
  • Schep de sugar snaps en de tauge op een bord.
  • Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden.
  • Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
  • Veeg de wok met keukenpapier schoon.
  • Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verhit in de wok de rest van de olie.
  • Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen.
  • Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen.
  • Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.

Nutrition

Calorieën: 250kcal | koolhydraten: 3g | Eiwit: 24g | Vet: 16g