Tijgergarnalen met broccoli
Equipment
Ingrediënten
- 20 garnalen
- 600 gram broccoliroosjes
- 100 gram geschrapte worteltjes
- 1 bos lenteui
- 1 citroen
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 4 eetlepel(s) slaolie
- ½ eetlepel(s) marjolein
Instructies
- Kook de broccoliroosjes met zout beetgaar.
- Snij de worteljes en de lente-uitjes in dunne schuine plakjes.
- Snij de citroen in 4 plakken en pers de rest van de citroen uit.
- Pel de teentjes knoflook en hak ze samen met de rode peper fijn.
- Verhit een wok met olie en verhit hierin het knoflookmengsel 2 minuten.
- Voeg de marjolein, de garnalen, de lente-uitjes en de wortels toe en roerbak ze op een hoog vuur in enkele minuten. Schep de broccoli erdoor en besprenkel het geheel met citroensap.