Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Moksi alesi met zoutvlees en garnalen
AllerHande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 225 g masterbeef Surinaams zoutvlees of vis- of kipfilet
- 2 uien gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 rode peper fijngesneden
- 3 cm gemberwortel verse fijngehakt
- 1 theelepel koenjit
- 1 paksoi in dunne repen
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 200 g basmatirijst
- 500 ml visbouillon van tablet
- 1 blikje kidneybonen 200 g, uitgelekt
- 250 g tijgergarnalen
Bereidingswijze
- Zoutvlees in kleine blokjes snijden.
- In vergiet leggen en 1 minuut goed afspoelen.
- Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 minuten gaarkoken.
- Vlees laten uitlekken en droogdeppen.
- In pan met antiaanbaklaag ui 1 minuut in olie fruiten.
- Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkumà 1 minuut zachtjes meebakken.
- Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen.
- Geheel 10 minuten met deksel op pan laten sudderen.
- Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.
- Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen.
- Kidneybonen in vergiet afspoelen.
- Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.