Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen

Allerhande 2002
Bereidingstijd45 min
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zuidvruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 195kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tijgergarnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen.
  • Garnalen goed droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Garnalen met sinaasappelrasp 3-4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. Sherry en sojasaus erdoor roeren en geheel nog ca.1 min zachtjes laten sudderen.
  • Garnalen in marinade laten afkoelen.
  • Met dunschiller komkommer schillen.
  • Komkommer doormidden snijden, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Met kaasschaaf lange dunne repen van komkommer schaven.
  • Komkommerrepen op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
  • Bieslook in fijne ringetjes knippen en door afgekoelde garnalen scheppen.
  • Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
  • Rand van vier grote borden met brede kwast bestrijken met wat marinade van garnalen.
  • In midden vierkant vormen van repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade.
  • Blaadjes waterkers en garnalen erover verdelen.
  • Serveren met toast.

Nutrition

Calorieën: 195kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 23g | Vet: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde garnalen met pandanrijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 555kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peper schoonmaken en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Limoenen halveren en 4 helften uitpersen.
  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden.
  • Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken.
  • Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook.
  • Garnalen hierin 10 minuten marineren.
  • Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren.
  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca.2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn.
  • Uit pan nemen en warmhouden.
  • Marinade bij bakvet in pan schenken.
  • Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten.
  • Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken.
  • Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.

Nutrition

Calorieën: 555kcal | koolhydraten: 89g | Eiwit: 31g | Vet: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenpasta met garnalen

Bereidingstijd15 min
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Calorieën: 590kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Citroen uitpersen.
  • Garnalen in vergiet doen en onder heet stromend water laten ontdooien.
  • Garnalen laten uitlekken en dan goed droogdeppen met keukenpapier.
  • In wok chiliolie verhitten, tijgergarnalen ca. 7 minuten roerbakken.
  • Intussen pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Pasta afgieten.
  • Garnalen afblussen met citroensap, saus op hoog vuur even laten inkoken.
  • Pasta en citroenrasp door garnalen scheppen en 1 minuut meewarmen.
  • Pasta over vier borden verdelen, bieslook erboven fijn knippen.

Nutrition

Calorieën: 590kcal | koolhydraten: 65g | Eiwit: 36g | Vet: 21g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tijgergarnalen met chili's

Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ideaal als hapje tijdens een receptie, als aperitief, denk er dan aan dat de gasten nadien nog smaak van de volgende gerechten moeten hebben, of bij een gewone pint tijdens een goede film.
  • Ook bij dit makkelijke gerechtje is het van cruciaal belang dat de wok zeer heet is als je begint te roerbakken.
  • Zo niet, dan gaan je tijgergarnalen onmiddellijk en onherroepelijk aanzetten.
  • Laat de tijgergarnalen in koud water ontdooien.
  • Pel ze en verwijder de donkere darmstreng.
  • Was ze nogmaals in ijskoud water met wat zout en dep ze droog.
  • Snijd de chili's in de lengte door, schraap de zaadjes eruit en snijd de vrucht fijn.
  • Pel de look, verwijder de kiem en snijd fijn.
  • Schil de gember en snijd hem in luciferdunne reepjes.
  • Meng de chili's, de look en de gember met 1 theelepel suiker.
  • Meng de rest van de suiker met de sojasaus en de Shaoxing rijstwijn.
  • Verwarm de wok tot hij begint te walmen.
  • Giet de helft van de olie erin en bak, als de olie begint te walmen, de garnalen tot ze rood kleuren.
  • Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  • Giet de resterende olie in de wok.
  • Bak, als de olie walmt, het mengsel van chili, look en gember tot de look licht kleurt.
  • Voeg het sausmengsel toe en kook even door.
  • Voeg de uitgelekte garnalen toe en roerbak alles gaar.
  • Schep uit de wok in voorverwarmde kommetjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wontonsoep

Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Calorieën: 300kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn.
  • Meng de sherry, sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit.
  • Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel.
  • Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
  • Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal.
  • Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
  • Kook hierin de mie 4 min.
  • Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
  • Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in 4 ruime kommen en serveer met eetstokjes.

Nutrition

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 39g | Eiwit: 23g | Vet: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken garnalen met mango

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Fruit, Roerbakken / Wokken, Zeevruchten
Land van herkomst: China
porties: 4 Stuks
Calorieën: 295kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier.
  • In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
  • Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan.
  • Met dunschiller mango schillen.
  • Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden.
  • In wok arachideolie verhitten.
  • Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden.
  • Met schuimspaan garnalen op bord scheppen.
  • Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt).
  • In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren.
  • Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.

Nutrition

Calorieën: 295kcal | koolhydraten: 12g | Eiwit: 22g | Vet: 17g

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerei met grote garnalen

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Ei, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: China
porties: 4 personen
Calorieën: 250kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit in een wok de helft van de olie.
  • Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur.
  • Bak de taugé ca. 2 min. mee.
  • Schep de sugar snaps en de tauge op een bord.
  • Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden.
  • Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
  • Veeg de wok met keukenpapier schoon.
  • Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verhit in de wok de rest van de olie.
  • Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen.
  • Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen.
  • Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.

Nutrition

Calorieën: 250kcal | koolhydraten: 3g | Eiwit: 24g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakmie met garnalen

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Uien pellen en snipperen.
  • In wok 3 eetlepels van olie verhitten.
  • Ui met sambal en laos hierin roerbakken.
  • Groenten toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • Roerbakmie en 600 ml warm water erbij doen en geheel roerbakken tot al het water is
  • opgenomen.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en garnalen 3 minuten bakken.
  • Mieschotel met ketjap en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen.
  • Garnalen erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met atjar of een komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakmie met garnalen

Recept categorieën: Mie, Roerbakken / Wokken, Vis, Zeevruchten
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Uien pellen en snipperen.
  • In wok 3 eetlepels van olie verhitten.
  • Ui met sambal en laos hierin roerbakken.
  • Groenten toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • Roerbakmie en 600 ml warm water erbij doen en geheel roerbakken tot al het water is opgenomen.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en garnalen 3 minuten bakken.
  • Mieschotel met ketjap en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen.
  • Garnalen erop scheppen.
  • Lekker met atjar of een komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige tijgergarnalen met knoflook

Recept categorieën: Bijgerecht, Vis, Zeevruchten
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing op zak ontdooien.
  • In kom marinade roeren van citroensap, olie, rode peper en zout naar smaak.
  • Gepelde arnalen erdoor scheppen en minstens 15 minuten laten staan.
  • Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Blad van koriander grof hakken.
  • Knoflook en koriander in aparte schaaltjes doen.
  • In pannetje scheutje olie verhitten.
  • Wat garnalen met plakjes knoflook naar smaak al omscheppend bakken tot garnalen roze zijn.
  • Koriander naar smaak erdoor scheppen.