Tonijn-Avocado Salade met Crispy Broodblokjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels melk
  • 1 rijpe avocado
  • 2-3 eetlepels limoensap
  • 100 g oud witbrood zonder korst, in blokjes van 1½ cm gesneden
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 4 blaadjes bladselderij fijngehakt
  • 1 blikje tonijn op olie 135 g, uitgelekt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 limoen in partjes
  • Eikebladsla ter garnering
  • Voor de dressing:
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Meng in een kleine kom de fijngehakte knoflook, cayennepeper en melk.
  • Zet opzij.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Besprenkel de blokjes met limoensap om verkleuring te voorkomen.
  • Doe de broodblokjes, avocado, bleekselderij, bladselderij, tonijn en mayonaise in een grote schaal en meng voorzichtig.
  • Voeg het melkmengsel en 1-2 eetlepels limoensap toe aan de salade en meng alles opnieuw voorzichtig.
  • Laat de salade minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
  • Maak ondertussen de dressing door de witte wijnazijn, zout, peper en olijfolie te mengen.
  • Leg de eikebladsla in kommen, verdeel de tonijn-avocado salade erover en garneer met partjes limoen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Verdejo uit Spanje of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij deze tonijn-avocado salade. Hun citrusachtige tonen en levendige zuurgraad complimenteren perfect de frisheid van de avocado en de tonijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten