Quinoa salade met tonijn
porties: 4 personen
ingrediënten
- 3 kopjes gekookte quinoa
- 100 gram babyspinazie en/of 200 gram rucola
- Cherry tomaatjes zoveel als je wilt
- 3 eieren hard gekookte in partjes
- 1 blik tonijn op water, ong. 400 gram
- 4 zoetzure augurken in blokjes
- 2 avocado’s in blokjes
- Geroosterde broodblokjes met knoflook
- Stukje komkommer in blokjes
- 8 eetlepels olijfolie lekkere
- 1 citroen eerst raspen van de schil en voor de helft uitgeperst.
Bereidingswijze
- Pak een hele grote kom,
- Gebruik nu alle ingrediënten, behalve de eieren en broodstukjes
- Nu olijfolie en citroensap erdoor, even proeven en zonodig aanpassen
- Maak de borden op en leg als laatste broodstukjes en ei erover heen.
- Eventueelals garnering: garnalen en gerookte zalm blokjes!
Tips / Opmerkingen
Serveren met warm bruin stokbrood!