Recept afdrukken
No ratings yet

Quinoa salade met tonijn

Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een hele grote kom,
  • Gebruik nu alle ingrediënten, behalve de eieren en broodstukjes
  • Nu olijfolie en citroensap erdoor, even proeven en zonodig aanpassen
  • Maak de borden op en leg als laatste broodstukjes en ei erover heen.
  • Eventueelals garnering: garnalen en gerookte zalm blokjes!

Tips / Opmerkingen

Serveren met warm bruin stokbrood!

Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijnsalade

Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 4

Bereidingswijze

  • doe alles, behalve de garnering met 1 El mayonaise doorelkaar.
  • Beetje grof gemalen peper erdoor.
  • Pak 1 klein schaaltje en spray een beetje olie erin.
  • Vul het bakje met tonijn mengsel en leg midden op het bord.
  • Mespunt mayo erover smeren.
  • Nu het bord verder opmaken en op de gemengde tonijn strooi je wat furikake.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gebakken brood met tonijn

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Brood, Salade, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 175°c
  • Scheur het brood in kleine stukjes, meng ze met 2el olijfolie en leg ze op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het brood in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
  • Meng in een kom de sjalotten met de azijn en marineer ze 5 minuten.
  • Ontvel de tomaten (zie Notitie: ).
  • Schep de zaadjes eruit en snijd de tomaten in grove stukken.
  • Pureer de helft van de tomaten en de knoflook met de staafmixer.
  • Klop deze gepureerde tomaten met de resterende 2 el olie met zout en peper door de azijn in de schaal.

Bereiden

  • Verhit een koekenpan.
  • Bestrooi de tonijn met zout en peper en bestrijk de vis met olie.
  • Bak de tonijn aan elke kant 1½ minuut.
  • Snijd de tonijn in dunne plakken.
  • Schep de tonijn, olijven, kappertjes, stukken tomaat en het gebakken brood door de dressing.
  • Verdeel de salade over 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Tomaten ontvellen:

kruis ze aan 1 kant in, dompel ze in kokend water, kijk of het schilletje loslaat en leg ze vervolgens in koud water.
Het velletje moet er nu eenvoudig af te halen zijn.

Weet:

hoe rijper de tomaat, hoe makkelijker te pellen.
Panzanella is een klassieke Italiaanse salade van in olijfolie gebakken brood en tomaten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met tonijnsaus en rucola

In een kwartier kun je aan tafel voor deze pasta met artisjok en tonijn. uit de Allerhande van 2002
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Laat de artisjokharten uitlekken en deel in vieren.
  • Giet de tonijn af en verbrokkel met een vork.
  • Vang per blikje 1 el olie op.
  • Verhit in een wok of koekenpan de olie (uit het blikje tonijn).
  • Roerbak de artisjokharten ca. 2 min.
  • Voeg de tonijn en de pastasaus toe.
  • Verwarm de saus ca. 3 min. zachtjes.
  • Schep de pasta door de saus.
  • Halveer de rucola en meng door de pasta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tapenade

olijvenpuree
Recept categorieën: Dressings, Hapjes, Saus
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Olijven, kappertjes, tonijn en ansjovis laten uitlekken.
  • Knoflook pellen en in vieren snijden.
  • In keukenmachine knoflook, olijven, kappertjes, tonijn, ansjovis en citroensap pureren. Olie in dun straaltje erbij schenken.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Serveren met stokbrood.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
10 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 1525 kCal - eiwit 51 g
vet 143 g - koolhydraten 10 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ikan Bakar

Tonijn uit Indonesie
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de vis schoon en besprenkel deze met citroensap.
  • Pel de knoflook, schil de kunyit; maak ze in de cobek of de blender fijn en meng de olie en het zout erdoor.
  • Bestrijk de vis met deze marinade en rooster hem op de barbeque ca.15 minuten aan beide kanten gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Röstirondje met tonijnsalade en geroosterde rode ui

Met deze Franse tonijnsalade met kappertjes doe je visliefhebbers een groot plezier! Ogen dicht... en waan je op een dobberend jacht ergens aan de Cóte d'Azur.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4
Auteur: Aviko

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • De rondjes kunnen ook in ongeveer 10 minuten op de barbecue worden geroosterd.
  • Pel de ui en snijd in partjes van 1 cm.
  • Bestrijk de partjes ui dun met olijfolie.
  • Rooster de partjes ui op de barbecue of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar en goudbruin.
  • Snipper intussen het sjalotje heel fijn.
  • Hak de kappertjes fijn.
  • Meng de tonijn met de sjalot, de kappertjes en de crème fraiche.
  • Breng de tonijnsalade op smaak met zout en peper.
  • Hak de dille grof.
  • Leg de röstirondjes op een schaal.
  • Beleg ze met de tonijnsalade en de geroosterde rode ui.
  • Bestrooi met de grofgehakte dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fricandeau met tonijn in slablad

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Koude Hapjes, Varkensvlees, Vis, Vlees
Land van herkomst: Wereldkeuken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 12 stuks

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren.
  • Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen.
  • Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken.
  • Blaadjes sla op schaal zetten.
  • Tonijnpuree erin scheppen.
  • Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen.
  • Kappertjes en basilicum erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Witlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof.
Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.

Nutrition

koolhydraten: 1g | Eiwit: 6g | Vet: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde tonijn met gevulde champignons en koriandercrème

Recept categorieën: Groenten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Marineer de tonijn in een mengeling van zout,
  • peper, enkele druppels sesamolie, het limoensap, de olijfolie, de sojavinaigrette, wat grofgesneden koriander, 4 fijngesneden muntblaadjes, de fijngesneden gemarineerde gember en de sesamzaadjes.
  • Stoof de champignons in wat boter met een scheutje water, het citroensap en peper en zout met het deksel op de pan á blanc.
  • Marineer de groentenjulienne in een mengeling van peper, zout, de balsamicovinaigrette, enkele druppels limoensap, wat gesneden koriander en de rest van de munt.
  • Vul de champignons met de gemarineerde groenten.
  • Vermeng de opgeklopte room en de crème fraîche met de Verjus, enkele druppels groene tabasco en wat gesneden koriander.

Afwerking:

  • Schik de gemarineerde tonijn op de borden, leg de gevulde champignons erop.
  • Breng rondom de compositie enkele strepen koriandercrème en druppels sojavinaigrette aan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijn met spruiten

Recept categorieën: Groenten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4
Auteur: Foodj-jim

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de ajuin heel fijn, de spruiten in schijfjes, de witloof in kleine stukken en hak de look.
  • Bak de ajuin glazig, doe dan het spek erbij en de look.
  • Voeg de spruiten en het witloof erbij
  • Stoof alles aan tot het gaar is , voeg dan de tonijn erbij.
  • Pers 1 pompelmoes erop, en voeg de 50 g boter eraan toe. (kan meer zijn, mocht het nog wat lopend zijn) en voeg een half glas water toe.
  • Bak de Bouchekes 10 minuten in de oven op 180 º C.
  • Leg op het bord 1 of 2 bouchekes per persoon en vul dit met het gerecht.

Tips / Opmerkingen

serveer met mosterdpuree