Varkensfiletlapjes alla mozzarella

Varkensfiletlapjes alla mozzarella

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensfiletlapjes
  • versgemalen peper
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • 4 plakjes Parmaham
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bolletje mozzarella
  • 11/2 dl droge witte wijn

Instructies

  • Wrijf de varkensfiletlapjes in met peper en strooi de salie erover.
  • Leg op elk lapje een plakjes Parmaham en steek dit met een cocktailprikker vast.
  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Leg de filetlapjes in de pan met de hamkant onder en bak de lapjes in ± 3 minuten bruin.
  • Snijd intussen het bolletje mozzarella in plakjes.
  • Keer het vlees, leg de plakjes kaas erop en bak de filetlapjes nog ± 3 minuten.
  • Schenk de wijn erbij en laat het geheel nog ± 2 minuten sudderen.
  • Leg de filetlapjes op 4 voorverwarmde borden.
  • Laat de jus op hoog vuur nog ± 2 minuten inkoken en schenk de jus over en rond het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië