Krokante Vissticks met Komkommersalade en Krieltjes
Ingrediënten
- 700 g krieltjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 komkommer
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap of azijn
- 2 theelepels gedroogde munt doosje kruizemunt, à 5 g
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 pakken vissticks diepvries, à 10 stuks
Instructies
- Bak de krieltjes in een koekenpan met 2 eetlepels olie in 15-20 minuten rondom bruin en gaar.
- Laat de eerste 5 minuten de pan afgedekt op matig vuur staan.
- Dun schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijst eruit.
- Rasp de komkommer grof boven een zeef.
- Druk het vocht eruit en roer de geraspte komkommer door de Griekse yoghurt.
- Breng het mengsel op smaak met 1 eetlepel olie, citroensap, gedroogde munt, knoflook, zout en peper.
- Verhit in een grote koekenpan (of twee kleine pannen) 3 eetlepels olie en bak de vissticks in 5-8 minuten bruin en gaar.
- Bestrooi de krieltjes met zout en verdeel ze met de vissticks en komkommersalade over de borden.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 18 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g