Yoghurtroomijs met aardbeien

 

Yoghurtroomijs met aardbeien

Boodschappen 6-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 125 g suiker
  • 300 ml yoghurt
  • 200 ml slagroom

Instructies

  • Hou 100 g aardbeien apart voor garnering.
  • Maak de rest schoon en pureer ze.
  • Meng de puree met citroensap en de helft vand e suiker en de yoghurt.
  • Klop de slagroom met de rest van de suiker half stijf en spatel deze door het yoghurtmengsel.
  • Schenk dit in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de vriezer.
  • Schep het ijs na een half uur vriezen door om vorming van groive ijskristallen te voorkomen.
  • Herhaal dit na een uur.
  • Laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen.
  • Schep bolletjes ijs in een coupe en garneer met de aardbeien

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

vervang de aardbeien door ander rood fruit zoals frambozen, bessen of bramen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs