Zeeduivel met gedroogde ham en aardappelbeignet met truffel

Gegrilde Zeeduivel met Gedroogde Ham en Aardappelbeignets met Truffel

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de zeeduivel:

  • 360 gram zeeduivelfilet
  • 4 plakken gedroogde ham bijvoorbeeld San Daniëlle
  • 1 tomaat
  • 150 ml kalfsjus glaçe

Voor de aardappelbeignets met truffel:

  • 250 gram aardappels geschild
  • 50 ml melk
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel truffelsalsa

Instructies

Zeeduivel met gedroogde ham:

  • Snijd de zeeduivel in 8 gelijke porties en wikkel ze in de plakken gedroogde ham.
  • Maak met een scherp mes een kruisje in de tomaat en leg deze in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Kook de tomaat op 90 °C gedurende 1 minuut.
  • Laat de tomaat schrikken onder koud water, verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Breng de kalfsjus aan de kook en laat het rustig inkoken tot de gewenste dikte.
  • Voeg vervolgens de tomaatblokjes toe.

Aardappelbeignets met truffel:

  • Snijd de aardappels in stukken en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Kook de aardappels op 100 °C / 120 °C gedurende 20 minuten / 8 minuten.
  • Stamp de aardappels tot puree of knijp ze door een pureeknijper.
  • Breng de melk met boter aan de kook, voeg de bloem toe en laat op laag vuur onder voortdurend roeren rustig garen.
  • Laat het melkmengsel iets afkoelen en roer vervolgens het ei erdoor.
  • Meng dit met de aardappelpuree en voeg de truffelsalsa toe.
  • Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
  • Vorm met twee koffielepels beignets van de puree en frituur ze goudbruin.

Serveren:

  • Bak de met ham omwikkelde zeeduivel rustig in een koekenpan tot de ham knapperig is en de vis gaar is.
  • Serveer dit met de aardappelbeignets en de kalfsjus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een glace is een sterk ingekookte fond.
Voor 150 ml glace kookt u 1500 ml fond in.
Deze luxueuze maaltijd is perfect te combineren met een rijke Chardonnay of een elegante Pinot Noir.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis