Zeewolffilet gegratineerd met cashewnoten
Portugees varkensvlees met schelpen
Ingrediƫnten
- 500 gram zeewolffilet
- 50 gram sultanarozijn
- 50 gram cashewnoot
- 50 gram boter
- 50 gram broodkruim wit
- Peper
- Zout
- 2 stuks appels zure
- 1 stuk sjalot
- 30 gram bloem
- 4 el. olijfolie
- 1 tl. kerriepoeder
- 3 dl. visbouillon
- 150 gram prinsessenboon
Instructies
- Zet de oven op de gril stand
- Snijd de rozijnen met de cashewnoten in kleine stukjes en vermeng met de boter en het broodkruim en breng op smaak met peper en zout
- Dep de zeewolf filets droog peper en zout de vis en beleg met de notenboter
- Leg de zeewolf in een ovenschaal en gaar in ca 12 minuten de vis gaar
- Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes
- Pel de sjalotten en snipper deze
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes voeg de kerrie poeder en de bloem toe
- Giet de visbouillon bij het kerrie mengsel en breng al roerend aan de kook
- Laat even doorkoken en voeg de appel en de prinsessenboontjes toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Was en spoel intussen de venusschelpen goed onder de koude kraan en verwijder de exemplaren die niet dicht zijn.
- Voeg ze toe aan het vlees en leg het deksel op de pan.et het vuur hoog, zodat de schelpen snel open gaan.
- Garneer met schijfjes citroen.
- Bestrooi naar smaak met fijngehakte koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een gemengde salade bij en frites of gebakken aardappelen.