Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram zilvervliesrijst 75 gram per persoon
- 1 pot bruine bonen uitgelekt
- 2 uien
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- 4 tomaten
- ½ aubergine
- Olijfolie
- Tabasco optioneel
Instructies
- Kook of stoom de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
- Hak de knoflook fijn en snipper de uien.
- Snijd de aubergine in kleine blokjes en de paprika grof.
- Snijd de tomaten in 8 stukken.
- Bak de ui en knoflook glazig in wat olijfolie.
- Voeg vervolgens de aubergine toe en daarna de paprika.
- Bak alles goed door.
- Voeg als laatste de tomaten toe en laat het geheel wat indikken.
- Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en warm alles goed op.
- Voeg indien gewenst wat Tabasco toe voor wat extra pit.
- Serveer de zilvervliesrijst met het mengsel van bruine bonen en groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht biedt een goede balans tussen vezelrijke bruine bonen, groenten en gezonde zilvervliesrijst. Het is een voedzaam en vullend gerecht dat gemakkelijk te bereiden is.
Serveer het met een frisse salade en eventueel wat geraspte kaas voor extra smaak.
Bij dit gerecht past een lichte rode wijn zoals Merlot of een fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 370 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 14 g | Vet: 3 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g