Irish stew 2
Ingrediënten
- 8 lamskarbonades
- 4 plakken bacon
- 1 eetlepel braadvet
- 1 kg aardappels in dikke schijven
- 3 wortels in plakjes
- 3 uien gesnipperde middelgrote
- 5 deciliter bouillon
- fijngehakte peterselie als garnering
- versgemalen peper
- tijm
Instructies
- Haal de vetranden van de karbonades.
- Snijd de bacon in reepjes van 2 cm, bak die in het braadvet knapperig en bruin en neem ze uit de pan.
- Bak de karbonades aan beide kanten bruin en neem ze uit de pan.
- Leg de helft van de aardappelen, de wortels en de uien in een pan met zware bodem, kruid ze met peper en voeg de helft van de bacon toe.
- Leg de karbonades erop en bedek ze met de rest van de aardappelen, wortels, uien en bacon.
- Voeg de bouillon en tijm toe, dek de pan af en breng het geheel aan de kook.
- Laat het op laag vuur ± 1 uur sudderen, tot het vlees gaar is.
- Garneer met peterselie.