Italiaans stoofpotje met tagliatelle

(uit me kookschrift)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram rundvlees in blokjes van 3 cm
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 150 gram pancetta of gerookte spekblokjes
  • 2 fijn gesneden uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 gedroogde rode pepers
  • 100 gram winterwortel in plakjes
  • halve prei in ringen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eetlepel(s) boter
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 6 takjes rozemarijn
  • 2 dl bouillon
  • 3 dl rode wijn
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 300 gram tagliatelle
  • 1 eetlepel(s) bloem

Instructies

  • Bak het spek op een laag vuur krokant.
  • Voeg de ui, knoflook, peper, wortel, prei, bleekselderij toe en bak 10 minuutjes zacht mee.
  • Haal de spek en de groente uit de pan.
  • Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels boter.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bak op een hoog vuur bruin.
  • Voeg de tomatenpuree en het spek-groentemengsel toe, bak dit nog kort mee.
  • Voeg de sinaasappelrasp, de rozemarijn, rode wijn en bouillon toe en breng alles aan de kook.
  • Doe een deksel op de pan laat het gerecht op een laag pitje stoven ( 3uur) tot het vlees uit elkaar valt.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Als het vocht te dun is roer dan papje van bloem erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Erg lekker erbij een goede rode huiswijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Italië