Italiaanse gevulde eieren

Porties: 8 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 Ansjovis filets blik
  • 6 zwarte olijven ontpitte
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • 1 eetlepel(s) olie van gedroogde tomaten
  • 2 eetlepel(s) mascarpone
  • 1 eetlepel(s) peterselie fijngesneden
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de eieren in ruim water in ± 8 minuten hard en laat ze onder koud stromend water schrikken.
  • Pel de eieren, halveer ze over de lengte en haal de eidooiers uit de eihelften.
  • Pureer de eidooiers met de ansjovisfilets, 4 olijven, de gedroogde tomaten en de olie in een keukenmachine en roer de mascarpone en de peterselie door het mengsel.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper en vul de eihelften met het mengsel.
  • Laat de gevulde eieren tot het gebruik in de koelkast staan.
  • Snijd de rest van de olijven in plakjes en garneer de gevulde eieren hiermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Italië