Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes

 

Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes

Je kunt varkenshaas op vele manieren klaarmaken ook op Italiaanse wijze
Porties: 4
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 flinke varkenshazen
  • versgemalen zwarte peper
  • Groene pesto
  • 1 bolletje monzarella
  • 2 pakjes panchetta ham
  • Cocktailprikkers
  • Ongezouten roomboter
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 3 grote tenen knoflook
  • Italiaanse gedroogde kruiden
  • 1 courgette
  • 500 gram kastanje champignons
  • 2 theelepel groene pesto
  • Klein scheutje kookroom
  • Olijfolie
  • Ongezouten roomboter
  • 800 gram krieltjes

Instructies

  • Avond van tevoren de varkenshazen in de lengte opensnijden
    Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes 1
  • Vers gemalen zwarte peper erover malen
  • En beide zijden inwrijven met groene pesto
  • Op een bord onder folie in de koelkast zetten
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • De varkenshazen vullen met plakjes monzarella
  • Omwikkelen met plakjes panchetta ham
    Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes 2
  • Wat roomboter en olijfolie in een koekenpan verhitten
  • De varkenshazen rondom aanbraden
    Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes
  • In een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen
  • Het braadvocht erover gieten
  • Een half uur in de oven zetten
  • De gesnipperde ui met de paprika's in stukjes en 3 geraspte tenen knoflook roerbakken op hoog vuur in olijfolie
    Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes 1
  • Zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • En al wat gedroogde Italiaanse kruiden erbij doen
  • De in dunne plakjes gesneden courgette
  • (Ik snij ze met een kaasschaaf)
  • En de kastanje champignons in partjes toevoegen
  • Wat plakjes roomboter
  • En een klein scheutje kookroom erdoor
  • Op smaak afmaken met
  • 2 theelepels groene pesto
  • En nog meer Italiaanse gedroogde kruiden
  • De krieltjes in een frituurpan bakken
  • Kruiden met kipkruiden
  • Na een half uur de varkenshazen uit de oven halen
  • Over 4 borden verdelen
  • De roerbakgroenten en de krieltjes erbij

Notities / Tips / Wijnadvies

Een vrij eenvoudige manier om een zeer smakelijke maaltijd op tafel te zetten
Heerlijk voor zon- en feestdagen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Italië