Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes
Je kunt varkenshaas op vele manieren klaarmaken ook op Italiaanse wijze
Ingrediënten
- 2 flinke varkenshazen
- versgemalen zwarte peper
- Groene pesto
- 1 bolletje monzarella
- 2 pakjes panchetta ham
- Cocktailprikkers
- Ongezouten roomboter
- Olijfolie
- 1 ui
- 2 paprika's
- 3 grote tenen knoflook
- Italiaanse gedroogde kruiden
- 1 courgette
- 500 gram kastanje champignons
- 2 theelepel groene pesto
- Klein scheutje kookroom
- Olijfolie
- Ongezouten roomboter
- 800 gram krieltjes
Instructies
- Avond van tevoren de varkenshazen in de lengte opensnijden
- Vers gemalen zwarte peper erover malen
- En beide zijden inwrijven met groene pesto
- Op een bord onder folie in de koelkast zetten
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- De varkenshazen vullen met plakjes monzarella
- Omwikkelen met plakjes panchetta ham
- Wat roomboter en olijfolie in een koekenpan verhitten
- De varkenshazen rondom aanbraden
- In een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen
- Het braadvocht erover gieten
- Een half uur in de oven zetten
- De gesnipperde ui met de paprika's in stukjes en 3 geraspte tenen knoflook roerbakken op hoog vuur in olijfolie
- Zwarte peper
- Zout naar smaak
- En al wat gedroogde Italiaanse kruiden erbij doen
- De in dunne plakjes gesneden courgette
- (Ik snij ze met een kaasschaaf)
- En de kastanje champignons in partjes toevoegen
- Wat plakjes roomboter
- En een klein scheutje kookroom erdoor
- Op smaak afmaken met
- 2 theelepels groene pesto
- En nog meer Italiaanse gedroogde kruiden
- De krieltjes in een frituurpan bakken
- Kruiden met kipkruiden
- Na een half uur de varkenshazen uit de oven halen
- Over 4 borden verdelen
- De roerbakgroenten en de krieltjes erbij
Notities / Tips / Wijnadvies
Een vrij eenvoudige manier om een zeer smakelijke maaltijd op tafel te zetten
Heerlijk voor zon- en feestdagen
Heerlijk voor zon- en feestdagen