Italiaanse kaasfondue

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram broccoli
  • ½ bloemkool
  • 1 blik ananas schijven 8 schijven
  • 600 gram Pardano aan één stuk
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 4 dl volle melk
  • 11/2 dl droge witte wijn
  • zout peper
  • ½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • ciabattabrood of stokbrood

Instructies

  • Was de broccoli en de bloemkool, maak ze schoon en verdeel ze in roosjes.
  • Laat de ananasschijven uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Rasp de kaas.
  • Laat in een pan de boter smelten, voeg de bloem toe, roer glad en laat dit mengsel ± 1 minuut zachtjes koken.
  • Voeg al roerend de melk toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
  • Roer de wijn erdoor, voeg de kaas toe en laat die al roerend smelten.
  • Breng de fondue op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Zet de fondue aan tafel op een brander of andere warmtebron.
  • Prik afwisselend stukjes brood, groenten of ananas aan een fonduevork en doop die in de saus.
  • Liefhebbers van blauwschimmelkaas kunnen deze in niet te grote hoeveel heden (100 á 150 gr) door de fondue roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Italië