Italiaanse kaasfondue
Ingrediënten
- 300 gram broccoli
- ½ bloemkool
- 1 blik ananas schijven 8 schijven
- 600 gram Pardano aan één stuk
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 4 dl volle melk
- 11/2 dl droge witte wijn
- zout peper
- ½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
- ciabattabrood of stokbrood
Instructies
- Was de broccoli en de bloemkool, maak ze schoon en verdeel ze in roosjes.
- Laat de ananasschijven uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Rasp de kaas.
- Laat in een pan de boter smelten, voeg de bloem toe, roer glad en laat dit mengsel ± 1 minuut zachtjes koken.
- Voeg al roerend de melk toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
- Roer de wijn erdoor, voeg de kaas toe en laat die al roerend smelten.
- Breng de fondue op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
- Zet de fondue aan tafel op een brander of andere warmtebron.
- Prik afwisselend stukjes brood, groenten of ananas aan een fonduevork en doop die in de saus.
- Liefhebbers van blauwschimmelkaas kunnen deze in niet te grote hoeveel heden (100 á 150 gr) door de fondue roeren.