Italiaanse lasagne

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 verpakking Vivera Vega Kruimgehakt a 175g
  • 100 g champignons
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 zakje gemengde salade
  • 12 lasagnebladeren voorgekookt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakte
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 deciliter witte wijn droge
  • ¼ l bouillon
  • 1 deciliter slankroom
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper

béchamelsaus

  • 45 g margarine
  • 45 g bloem
  • ¾ deciliter melk

Instructies

  • Hak de schoongeborstelde champignons, ui, knoflook, wortel en bleekselderij heel fijn.
  • Bak het Vivera Vega Kruimgehakt samen met de fijngesneden groenten in de olijfolie op een matig vuur halfgaar.
  • Voeg hier de fijngehakte peterselie, de tomatenpuree, de droge witte wijn en de bouillon aan toe.
  • Breng dit het geheel aan de kook.
  • Laat het vervolgens op een laag vuur tot een dikke saus inkoken.
  • Roer er de (slank)room door en breng het op smaak met zout en peper.
  • Maak ondertussen de béchamelsaus: laat 45 g margarine in een pan smelten.
  • Voeg de bloem toe en roer totdat er een glad mengsel ontstaat.
  • Giet er langzaam, al roerend, de melk bij en breng het geheel aan de kook.
  • Doe in een ingevette ovenschaal om en om de lasagnebladeren, een laagje béchamelsaus, een laagje gehaktsaus en Parmezaanse kaas.
  • Herhaal dit 3 á 4 keer.
  • Verwarm de lasagne ongeveer in 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Verdeel de lasagne over twee borden en serveer dit met een gemengde salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch