Italiaanse Mosselen met Tomatensaus

Mosselen Napoli

Italiaanse Mosselen met Tomatensaus

Een klassiek Italiaans mosselgerecht met een rijke, geurige tomatensaus. Dit hoofdgerecht combineert sappige mosselen met knoflook, ui en verse kruiden voor een smaakvolle maaltijd die makkelijk te bereiden is.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 200 gram ui in stukjes gesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 bosje peterselie grof gehakt
  • ¼ liter droge witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik tomaat 800 gram
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 1 schepje suiker

Instructies

  • Breng in een grote pan de wijn, de helft van de uien, de helft van de peterselie, de tijm en de rozemarijn aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openen.
  • Schep ze met een schuimspaan in een voorverwarmde schaal.
  • Bak ondertussen de rest van de uien glazig in de olijfolie.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met het vocht toe aan de uien.
  • Voeg de geperste knoflook toe.
  • Meng de tomatensaus met het kookvocht van de mosselen en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Giet de saus over de mosselen en garneer met de overgebleven gehakte peterselie.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij