Italiaanse rijstsalade

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik artisjokharten
  • ½ pakje fijne erwtjes en wortelen / diepgevroren
  • 10 groene olijven ontpitte
  • 10 zwarte olijven ontpitte
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram rijst
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 potje kappertjes
  • 1 blikje tonijn naturel
  • peper zout
  • enkele sprieten bieslook
  • 1 groene paprika

Instructies

  • Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Laat de erwtjes en wortelen ontdooien en snijd de wortelen in blokjes.
  • Hak de olijven fijn.
  • Maak de paprika's en de courgette schoon en hak ze in fijne blokjes.
  • Fruit de fijngehakte ui en knoflook in de hete olijfolie in een grote paellapan en voeg de rijst toe.
  • Roer goed en voeg de groenten één voor één toe.
  • Giet er geleidelijk de bouillon bij en laat zachtjes gaar stomen.
  • Roer er op het laatst de kappertjes met het sap en de verbrokkelde tonijn door.
  • Schep de rijst in een kom, kruid met peper en zout en laat hem in de koelkast goed afkoelen.
  • Dien de salade koel op en garneer met sprietjes bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Italië