Italiaanse rijstsalade
Equipment
Ingrediënten
- 1 blik artisjokharten
- ½ pakje fijne erwtjes en wortelen / diepgevroren
- 10 groene olijven ontpitte
- 10 zwarte olijven ontpitte
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gram rijst
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- 1 potje kappertjes
- 1 blikje tonijn naturel
- peper zout
- enkele sprieten bieslook
- 1 groene paprika
Instructies
- Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Laat de erwtjes en wortelen ontdooien en snijd de wortelen in blokjes.
- Hak de olijven fijn.
- Maak de paprika's en de courgette schoon en hak ze in fijne blokjes.
- Fruit de fijngehakte ui en knoflook in de hete olijfolie in een grote paellapan en voeg de rijst toe.
- Roer goed en voeg de groenten één voor één toe.
- Giet er geleidelijk de bouillon bij en laat zachtjes gaar stomen.
- Roer er op het laatst de kappertjes met het sap en de verbrokkelde tonijn door.
- Schep de rijst in een kom, kruid met peper en zout en laat hem in de koelkast goed afkoelen.
- Dien de salade koel op en garneer met sprietjes bieslook.