Jachtsaus met spek en champignons

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram fijne champignons
  • 75 gram katenspek plakjes
  • 1 ½ dl droge rode wijn
  • 1 zakje jachtsaus voor 1/4 liter, Knorr
  • 10 sprietjes bieslook
  • keukenpapier

Instructies

  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd het katenspek in smalle reepjes.
  • Laat in een droge koekenpan het spek al omscheppend ca 3 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg de champignons toe en bak ze ca 4 minuten mee.
  • Voeg de wijn, 1 dl koud water en het sauspoeder toe en breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus ca 1 minuut zachtjes doorkoken.
  • Knip de bieslook erboven fijn.
  • Tip: Deze zes snelle sauzen kunt u ook heel goed serveren bij andere vleessoorten. Denk bijvoorbeeld eens aan varkensfiletlapjes, rosbief, varkensfricandeau, ossehaas, karbonade en kalfs- of varkensschnitzel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus