Jachtsaus met spek en champignons
Ingrediënten
- 100 gram fijne champignons
- 75 gram katenspek plakjes
- 1 ½ dl droge rode wijn
- 1 zakje jachtsaus voor 1/4 liter, Knorr
- 10 sprietjes bieslook
- keukenpapier
Instructies
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in dunne plakjes.
- Snijd het katenspek in smalle reepjes.
- Laat in een droge koekenpan het spek al omscheppend ca 3 minuten zachtjes bakken.
- Voeg de champignons toe en bak ze ca 4 minuten mee.
- Voeg de wijn, 1 dl koud water en het sauspoeder toe en breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus ca 1 minuut zachtjes doorkoken.
- Knip de bieslook erboven fijn.
- Tip: Deze zes snelle sauzen kunt u ook heel goed serveren bij andere vleessoorten. Denk bijvoorbeeld eens aan varkensfiletlapjes, rosbief, varkensfricandeau, ossehaas, karbonade en kalfs- of varkensschnitzel.