jambalaya - cajun

Jambalaya cajun

tip november 1990
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine groene paprika
  • 4 grote tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 150 gr.kipfilet
  • 1 dikke plak ham +/- 150 gr.
  • 1 rookworst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ½ tl.zuot
  • 1 tl.cayennepeper
  • 1 ½ tl.oregano
  • ¾ tl.tijm
  • 1 tl.witte en 1tl. zwarte peper
  • 50 gr.margarine
  • 3 teentjes knoflook
  • 375 gr.droogkokende rijst
  • 1 kippebouillontablet
  • 1 dl.gezeefde tomaten
  • 200 gr.gokookte grote ongepelde garnalen

Instructies

  • ui snipperen,bleekselderij wassen en in kleine stukjes snijden.
  • paprika in kleine stukjes snijden,tomaten ontvellen en in kleine
  • stukjes snijden,bosuitjes in schuine grove ringen snijden.
  • ham en kipfilet in stukjes snijden,helft van rookworst in plakjes snijden.
  • laurier,zout,cayennepeper,oregano,tijm en witte/zwarte peper mengen.
  • in grote pan boter verhitten,ui,bleekselderij,paprika en kip +/- 5 min.
  • zachtjes bakken.knoflook erboven uitpersen,ham,kruidenmengsel en rijst
  • erdoor scheppen.
  • 6dl.water toevoegen en bouillontablet erboven verkruimelen.
  • aan de kook brengen,tomaat en gezeefde tomaat,plakjes worst en bosui
  • toevoegen.met deksel op de pan +/- 30min.zachtjes gaar laten worden.
  • intussen 3/4 van de garnalen pellen.
  • mosselen in 8 minuten gaarkoken en 3/4 uit schelp nemen.
  • gepelde garnalen en mosselen zonder schelp bij rijstmengsel toevoegen.
  • pan van vuur nemen en zonder deksel nog 10 min.laten staan.
  • garneren met rest van worst,garnalen en mosselen.
  • 500 gr.mosselen in schelp
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst America