Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 kleine groene paprika
- 4 grote tomaten
- 3 bosuitjes
- 150 gr.kipfilet
- 1 dikke plak ham +/- 150 gr.
- 1 rookworst
- 2 laurierblaadjes
- 1 ½ tl.zuot
- 1 tl.cayennepeper
- 1 ½ tl.oregano
- ¾ tl.tijm
- 1 tl.witte en 1tl. zwarte peper
- 50 gr.margarine
- 3 teentjes knoflook
- 375 gr.droogkokende rijst
- 1 kippebouillontablet
- 1 dl.gezeefde tomaten
- 200 gr.gokookte grote ongepelde garnalen
Instructies
- ui snipperen,bleekselderij wassen en in kleine stukjes snijden.
- paprika in kleine stukjes snijden,tomaten ontvellen en in kleine
- stukjes snijden,bosuitjes in schuine grove ringen snijden.
- ham en kipfilet in stukjes snijden,helft van rookworst in plakjes snijden.
- laurier,zout,cayennepeper,oregano,tijm en witte/zwarte peper mengen.
- in grote pan boter verhitten,ui,bleekselderij,paprika en kip +/- 5 min.
- zachtjes bakken.knoflook erboven uitpersen,ham,kruidenmengsel en rijst
- erdoor scheppen.
- 6dl.water toevoegen en bouillontablet erboven verkruimelen.
- aan de kook brengen,tomaat en gezeefde tomaat,plakjes worst en bosui
- toevoegen.met deksel op de pan +/- 30min.zachtjes gaar laten worden.
- intussen 3/4 van de garnalen pellen.
- mosselen in 8 minuten gaarkoken en 3/4 uit schelp nemen.
- gepelde garnalen en mosselen zonder schelp bij rijstmengsel toevoegen.
- pan van vuur nemen en zonder deksel nog 10 min.laten staan.
- garneren met rest van worst,garnalen en mosselen.
- 500 gr.mosselen in schelp