Kaasballetjes met kruiden

Porties: 20 balletjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram roomkaas
  • 100 gram feta
  • 1 knoflook
  • 2 theelepels peterselie
  • 2 theelepels munt
  • Voor de garnering:
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel munt

Om te serveren:

  • druivenbladeren

Instructies

  • Prak in een kom de roomkaas en de feta tot een egaal mengsel.
  • Roer er de knoflook, de peterselie en de munt door.
  • Rol 20 balletjes van het kaasmengsel en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.
  • Rooster in die tijd de sesamzaadjes in een droge koekenpan, regelmatig omscheppend, boven een kleine hittebron tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de zaadjes afkoelen.
  • Vermeng de peterselie en de munt.
  • Rol de helft van de kaasballetjes door de kruiden en de andere helft door de geroosterde sesamzaadjes.
  • Leg wat druivenbladeren op een schaal en serveer hier de kaasballetjes op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Koude Hapjes
Land van herkomst Griekenland