Kaasballetjes met kruiden
Ingrediënten
- 250 gram roomkaas
- 100 gram feta
- 1 knoflook
- 2 theelepels peterselie
- 2 theelepels munt
- Voor de garnering:
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel munt
Om te serveren:
- druivenbladeren
Instructies
- Prak in een kom de roomkaas en de feta tot een egaal mengsel.
- Roer er de knoflook, de peterselie en de munt door.
- Rol 20 balletjes van het kaasmengsel en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.
- Rooster in die tijd de sesamzaadjes in een droge koekenpan, regelmatig omscheppend, boven een kleine hittebron tot ze goudbruin zijn.
- Laat de zaadjes afkoelen.
- Vermeng de peterselie en de munt.
- Rol de helft van de kaasballetjes door de kruiden en de andere helft door de geroosterde sesamzaadjes.
- Leg wat druivenbladeren op een schaal en serveer hier de kaasballetjes op.