Kaasfondue van Italiaanse kaas

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 3,75 dl droge witte wijn
  • 250 gram geraspte Pardano-kaas
  • 100 gram gorgonzola of andere blauwe kaas in kleine blokjes
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels kirsch kersenlikeur
  • peper nootmuskaat
  • ½ in plakken gesneden stokbrood
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 1 blikje ansjovis afgespoeld
  • 1 dikke plak gekookte ham in blokjes
  • 15 gram basilicum
  • 10 soepstengels
  • 50 gram mortadella in repen
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 200 gram gekookte broccoliroosjes
  • een vuurvaste schaal
  • een réchaud

Instructies

  • Wrijf een pan met dikke bodem met de knoflook in en breng er de wijn in aan de kook.
  • Voeg op laag vuur de kaas in gedeelten toe en laat die smelten.
  • Meng de maïzena en de kirsch, voeg dit aan de gesmolten kaas toe en laat nog 5 minuten zacht koken.
  • Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Doe de overige ingrediënten in schaaltjes.
  • Omwikkel aan tafel de tomaten met de ansjovis, de ham met de basilicum en de soepstengels met de mortadella.
  • Zet de fondue op het réchaud.
  • Serveer er groene salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue
Land van herkomst Italië