Kacang goreng

gebakken pindas)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg pinda's ongebrande
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel kunyit kurkuma
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 deciliter water
  • 5 deciliter slaolie om te frituren

Instructies

  • Meng de pinda's, het zout, de kunyit, de knoflookpoeder en het water goed dooreen en laat het mengsel 20 minuten staan.
  • Laat in een wadjan of frituurpan de slaolie goed heet worden en frituur de pinda's hierin lichtbruin.
  • Laat de pinda's uitlekken en afkoelen.
  • Strooi op het laatst nog een beetje zout naar smaak op de pinda's.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bewaar de pinda's in een goed afsluitbare pot of plastic doosje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Koude Hapjes
Land van herkomst Indonesië