Kalfsfricandeau met pasta
Ingrediënten
- 500 gram kalfsfricandeau aan 1 stuk
- zout peper
- bloem
- 400 gram pasta naar keuze
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram boter
- ½ dl Marsala
- ½ dl kippenbouillon
Instructies
- Leg het vlees even in het vriesvak, zodat het extra stevig wordt, maar niet
- bevriest.
- Snijd het vlees in dunne plakken en bestrooi het met peper en zout.
- Haal de plakken door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Kook de pasta in ruim kokend gezouten water met de olijfolie al dente en laat hem in een vergiet uitlekken.
- Verhit 25 gr boter in een koekenpan, bak het vlees aan weerskanten bruin en neem de plakken uit de pan.
- Schenk de Marsala en de bouillon bij de bakboter en roer alle aanzetsels van de bodem los.
- Laat de saus inkoken tot ze iets stroperig is.
- Leg het vlees in de saus en laat het warm worden; zorg dat de saus niet gaat koken.
- Verwarm de overige boter en verwarm hier de pasta in.
- Schik de plakken vlees dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover.
- Geef de pasta er apart bij.
- Lekker met Italiaanse salade (zie onderstaand recept).