Kalfsoester met mango notenvulling

Boodschappen 6-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 sjalotje
  • 100 g cashewnoten ongezouten
  • 150 g kalfs gehakt
  • ½ eetlepel(s) kerriepoeder
  • 3 eetlepel(s) paneermeel
  • peper
  • zout
  • 4 kalfsoesters ca 150 g p stuk
  • 50 g boter
  • 4 eetlepel(s) gevogeltefond of vleesfond

Instructies

  • Schilo de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Pel het sjalotje en snipper deze.
  • Hak de helft van de noten grof.
  • Meng het gehakt met de helft van de mango, gehakte noten, kerriepoeder, paneermeel en peper en zout.
  • Snij de kalfsoesters met een puntig scherp mesje aan één kant open zodat een envelopje ontstaat.
  • Vul de oesters met de viulling en maak de opening dicht met een cocktailprikker.
  • Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters in 8-10 minuten gaar en bruin.
  • Doe de sjalotjes, de rest van de noten en mangostukjes erbij en laat nog 2 minuten meebakken.
  • Serveer het kalfsvlees op warme borden.
  • Voeg de fond bij het braadvet en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer de saus bij het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

serveer met gekookte krieltjes en broccoli of peultjes
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees