Kalfsroomsoep met brie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter kalfsbouillon
  • 100 gram gehakt
  • gemalen foelie
  • 1 bouillontablet
  • 100 gram brie
  • 0,6 dl room
  • zout
  • peper
  • peterselie

Instructies

  • Breng het kalfsgehakt op smaak met zout, peper en foelie en maak er zeer kleine balletjes van.
  • Pocheer deze in bouillon, gemaakt van een blokje.
  • Verwarm de kalfsbouillon even en zeef hem door een neteldoekse lap.
  • Breng de gezeefde bouillon tegen de kook aan.
  • Doe de in stukken gesneden brie met een glas bouillon in de mixer, mix ze fijn en voeg het mengsel bij de bouillon.
  • Schenk de room bij de bouillon en breng dit dan even aan de kook.
  • Verdeel de balletjes over de soepkoppen, voeg de bouillon toe, strooi er wat gehakte peterselie over en serveer met warm stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Soep