Kalfsschnitzel met gebakken spek-ui krieltjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 scharrelei
  • peper
  • zout
  • 50 g paneermeel
  • 4 kalfsschnitzels
  • 3 eetlepel(s) amandelschaafsel Dr. Oetker, gehakt
  • 4 eetlepel(s) Bak & Braad
  • 1 Duo Krieltjes
  • 2 eetlepel(s) Aardappelmix spek/ui uit de koeling
  • 1 dl snacksaus mosterd Calvé

Instructies

  • Klop in een diep bord het ei met 1 eetlepel water en peper en zout naar smaak los.
  • Roer het paneermeel met het amandelschaafsel in een ander diep bord door elkaar.
  • Wentel de schnitzels eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel.
  • Bak de krieltjes bruin en gaar in 2 eetlepels Bak & Braad.
  • Verwarm intussen de rest van het vloeibare bakvet in een koekenpan en bak de schnitzels op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin en in ca 6 minuten gaar.
  • Schep de aardappelmix door de krieltjes en verwarm alles al omscheppend nog 3 minuten.
  • Serveer de krieltjes met de schnitzels en de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookt broccoli of doperwtjes.

Wijnadvies:

Domaine de la Muscadière
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees