Kalfsschnitzel met romige oesterzwammen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen schoongemaakt en geraspt
  • 1 scharrelei
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepel(s) tarwebloem
  • 3 eetlepel(s) paneermeel
  • 4 kalfsschnitzels
  • 4 eetlepel(s) Bak & Braad vloeibaar
  • 150 g oesterzwammen in reepjes
  • dl kookroom

Instructies

  • Roer de citroenrasp met het ei en peper en zout naar smaak in een diep bord los.
  • Doe de bloem in een ander diep bord en het paneermeel in een derde diep bord.
  • Wentel de schnitzels eerst door de bloem, klop ze af en haal ze door het eimengsel.
  • Wentel ze vervolgens door het paneermeel en druk het met vlakke hand aan.
  • Verhit de Bak & Braad op halfhoog vuur en bak de schnitzels in ± 5 minuten aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Bak de oesterzwammen 3 minuten in het bakvet.
  • Roer de room erdoor en breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte aardappelen en doperwtjes.

Wijnadvies:

Bourgogne, Pinot Noir, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees