Kalfsschnitzel met rozijnen-balsamicosaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels rode balsamicoazijn
  • 2 dl kippenbouillon van een tablet
  • 2 theelepel appelstroop
  • 3 eetlepels blanke rozijnen
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Instructies

  • Leg de schnitzels tussen twee stukken folie op een plank en klop ze met een breed plat mes of de bodem van een zware steelpan nog dunner uit.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten 1-2 minuten op een hoog vuur.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de azijn, de bouillon, de appelstroop en de rozijnen toe en breng alles aan de kook.
  • Laat de saus op een laag vuur ± 3 minuten zachtjes koken.
  • Schenk de saus over de schnitzels en garneer met de pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met gebakken aardappelen en een salade van rucola met tomaat en een kant en klare balsamicodressing.

Wijnadvies:

Giacondi Nero d’Avola Sangiovese, Italië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees