Kalfsschnitzel met rozijnen-balsamicosaus
Ingrediënten
- 4 kalfsschnitzels
- versgemalen peper
- zout
- 2 eetlepels olijfolie traditioneel
- 2 eetlepels rode balsamicoazijn
- 2 dl kippenbouillon van een tablet
- 2 theelepel appelstroop
- 3 eetlepels blanke rozijnen
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Instructies
- Leg de schnitzels tussen twee stukken folie op een plank en klop ze met een breed plat mes of de bodem van een zware steelpan nog dunner uit.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten 1-2 minuten op een hoog vuur.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Voeg de azijn, de bouillon, de appelstroop en de rozijnen toe en breng alles aan de kook.
- Laat de saus op een laag vuur ± 3 minuten zachtjes koken.
- Schenk de saus over de schnitzels en garneer met de pijnboompitten.