Kalfsvlees Marengo

Kalfsvlees Marengo

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram kalfsvlees om te stoven
  • 2 el olijfolie
  • 250 gram champignons
  • 500 gram tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 25 cl witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el peterselie fijngesneden

Instructies

  • Pel en snipper de uien en de knoflook.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Snijd het vlees in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees om en om.
  • Haal het vlees uit de pan en bewaar.
  • Fruit de ui in de pan tot deze glazig zien.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
  • Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe.
  • Zet het vuur wat lager en laat 10 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg nu de witte wijn, de champignons, het vlees, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe.
  • Zet het vuur laag, Doe de deksel op de pan en laat 1 uur stoven.
  • Afhankelijk van de kwaliteit is nu het vlees gaar.
  • Zo niet laat dan wat langer stoven.
  • Verdeel over de borden.
  • Garneer met wat peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Verdeel over de borden.
Garneer met wat peterselie.
Serveer er rijst bij.

Voedingswaarden

Calories: 296 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees