Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 gram kalfsvlees om te stoven
- 2 el olijfolie
- 250 gram champignons
- 500 gram tomaten
- 2 el tomatenpuree
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 25 cl witte wijn
- 1 kruidentuiltje
- 1 el peterselie fijngesneden
Instructies
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Snijd de champignons in vieren.
- Snijd het vlees in stukken van ongeveer 4 cm.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees om en om.
- Haal het vlees uit de pan en bewaar.
- Fruit de ui in de pan tot deze glazig zien.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
- Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe.
- Zet het vuur wat lager en laat 10 minuten zachtjes bakken.
- Voeg nu de witte wijn, de champignons, het vlees, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe.
- Zet het vuur laag, Doe de deksel op de pan en laat 1 uur stoven.
- Afhankelijk van de kwaliteit is nu het vlees gaar.
- Zo niet laat dan wat langer stoven.
- Verdeel over de borden.
- Garneer met wat peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Verdeel over de borden.
Garneer met wat peterselie.
Serveer er rijst bij.
Garneer met wat peterselie.
Serveer er rijst bij.
Voedingswaarden
Calories: 296 kcal