Kalfsvlees met bleekselderij

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kalfsschnitzels
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 35 gram geklaarde boter
  • 11/2 theelepel bloem
  • 4 eetlepels vleesfond pot
  • liter slagroom
  • peper zout

Instructies

  • Maak het vlees met keukenpapier droog en snijd het in smalle reepjes.
  • Maak de bleekselderijstengels schoon, trek er zo nodig de draden af en snijd de stengels in zeer smalle boogjes.
  • Snipper de ui.
  • Verhit de boter op middelhoog vuur in een wadjan of wok en fruit de ui erin tot hij glazig begint te zien.
  • Voeg het vlees toe en bak dit op hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, ± 3 minuten.
  • Schep het vlees dan met een schuimspaan uit de pan en houd het warm.
  • Bak de selderijboogjes 3 minuten in de overgebleven boter.
  • Strooi er door een zeefje de bloem over en schep die goed door.
  • Voeg het vleesfond en de slagroom toe en laat het geheel op matig vuur zolang zachtjes koken tot een redelijk dikke saus is ontstaan.
  • Schep het vlees en de uisnippers erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en wat zout.
  • Laat alles nog een paar minuten zachtjes pruttelen en door en door warm worden.
  • Geef er drooggestoomde rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters