Kalfsvlees met bleekselderij
Ingrediënten
- 250 gram kalfsschnitzels
- 5 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 35 gram geklaarde boter
- 11/2 theelepel bloem
- 4 eetlepels vleesfond pot
- ⅛ liter slagroom
- peper zout
Instructies
- Maak het vlees met keukenpapier droog en snijd het in smalle reepjes.
- Maak de bleekselderijstengels schoon, trek er zo nodig de draden af en snijd de stengels in zeer smalle boogjes.
- Snipper de ui.
- Verhit de boter op middelhoog vuur in een wadjan of wok en fruit de ui erin tot hij glazig begint te zien.
- Voeg het vlees toe en bak dit op hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, ± 3 minuten.
- Schep het vlees dan met een schuimspaan uit de pan en houd het warm.
- Bak de selderijboogjes 3 minuten in de overgebleven boter.
- Strooi er door een zeefje de bloem over en schep die goed door.
- Voeg het vleesfond en de slagroom toe en laat het geheel op matig vuur zolang zachtjes koken tot een redelijk dikke saus is ontstaan.
- Schep het vlees en de uisnippers erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en wat zout.
- Laat alles nog een paar minuten zachtjes pruttelen en door en door warm worden.
- Geef er drooggestoomde rijst bij.