Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus

Smeuïge kalfsvleesballetjes geserveerd in een kruidige tomatensaus met tagliatelle en geraspte Parmezaanse kaas op een rustiek bord.

Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus

Smeuïge kalfsballetjes, zacht gegaard en geserveerd in een kruidige tomatensaus.
Porties: 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g kalfsgehakt
  • 150 g oud brood
  • 250 ml warme bouillon
  • 3 eierdooiers
  • 2 el gehakte ui
  • 40 g boter
  • 1 el gehakte peterselie
  • 50 g bloem
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Week het brood in de bouillon en knijp uit.
  • Fruit de ui in boter en meng met het gehakt, het brood, eierdooiers, peterselie, peper en zout.
  • Vorm balletjes en rol ze door de bloem.
  • Breng water aan de kook, voeg zout toe en pocheer de balletjes tot ze boven komen drijven.
  • Laat nog 2 minuten garen en haal ze eruit.
  • Serveer met tomatensaus en pasta of groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met tagliatelle en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 38 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden