Kaneelijstaart
Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 100 gram fijne tafelsuiker
- 3 eetlepels kaneelpoeder
- 2 dl slagroom
- ½ appels
- 4 eetlepels vijgenjam
- 2 eetlepels citroensap
- 8 kaneelamandelen
Instructies
- Doe de dooiers met de suiker en 2 eetlepels kaneelpoeder in een vuurvaste kom, zet die in een pan kokend water en klop het met een mixer tot een romig mengsel.
- Zet de kom in een schaal koud water en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
- Klop de slagroom halfstijf en spatel hem luchtig door de afgekoelde vla.
- Doe het mengsel over in een ronde diepvriesdoos en laat het ijs in ± 4 uur bevriezen.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verwarm vlak voor het serveren de vijgenjam met het citroensap, schep de appel erdoor en warm die 1 minuut mee.
- Stort het ijstaartje op een schaal, garneer het met de amandelen en bestuif het met de rest van het kaneelpoeder.
- Snijd het taartje in punten en serveer die met de warme saus.