Kaneelijstaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 3 eetlepels kaneelpoeder
  • 2 dl slagroom
  • ½ appels
  • 4 eetlepels vijgenjam
  • 2 eetlepels citroensap
  • 8 kaneelamandelen

Instructies

  • Doe de dooiers met de suiker en 2 eetlepels kaneelpoeder in een vuurvaste kom, zet die in een pan kokend water en klop het met een mixer tot een romig mengsel.
  • Zet de kom in een schaal koud water en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
  • Klop de slagroom halfstijf en spatel hem luchtig door de afgekoelde vla.
  • Doe het mengsel over in een ronde diepvriesdoos en laat het ijs in ± 4 uur bevriezen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verwarm vlak voor het serveren de vijgenjam met het citroensap, schep de appel erdoor en warm die 1 minuut mee.
  • Stort het ijstaartje op een schaal, garneer het met de amandelen en bestuif het met de rest van het kaneelpoeder.
  • Snijd het taartje in punten en serveer die met de warme saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs