Kantonese fondue

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 300 gram biefstuk of ossenhaas
  • 300 gram lamsfilet
  • 8 grote garnalen
  • 4 lente-uitjes
  • 400 gram Chinese kool
  • 350 gram instant noedels
  • 2 liter kippenbouillon
  • sojasaus naar smaak

Instructies

  • Vries het vlees enkele uren in; op deze manier kunt u het beter snijden.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel het over verschillende bordjes.
  • Snijd de lente-ui in dunne reepjes.
  • Kook de instant noedels volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel ze over 2 borden.
  • Was de kool, snijd de bladeren in stukjes van 2 x 3 cm en verdeel ze over 2 borden.
  • Breng de bouillon met de lente-ui aan de kook en giet de bouillon over in een Mongoolse vuurpot (als u geen traditionele vuurpot met gloeiend houtskool heeft, neem dan een réchaud of brander met een diepe vuurvaste schotel).
  • Pak een stukje vlees tussen uw houten chopsticks en houd de chopsticks enkele seconden in de vuurpot.
  • Doop het vlees vervolgens in de sojasaus.
  • Als het vlees op is, kunt u dit herhalen met garnalen, de noedels en de gesneden kool.
  • Vul zonodig de vuurpot bij met kokende bouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Gevogelte / Kip / Lamsvlees / Rundvlees / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst China