Kardemom brood

Kardemom brood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • tulbandvorm 16,5 cm,
  • grote kom

Ingrediënten

  • 200 ml rijstmelk of ander plantaardig melk naar wens
  • 1 tl appel azijn
  • 200 gram speltmeel volkoren (of amandelmeel)
  • 2 tl kardemompoeder
  • ¼ tl vanillepoeder ongezoet
  • 100 gram pistachenoten ongezouten
  • ½ tl baking soda zuiveringszout
  • kokosolie of ghee voor het invetten

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Kluts de eieren luchtig in een grote kom, doe de rest van de natte ingrediënten erbij en roer goed.
  • Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe (bewaar eventueel een handje pistachenoten voor de dopping) en roer alles door elkaar.
  • Vet de vorm in met olie en schep het deeg in de vorm en bak de cake 30-40 minuten in de oven.
  • Check af en toe met een prikker of hij gaar is.
  • Haal de cake uit de oven, laat afkoelen, snijd het doormidden en serveer met een hartige spread.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch