Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- tulbandvorm 16,5 cm,
- grote kom
Ingrediënten
- 200 ml rijstmelk of ander plantaardig melk naar wens
- 1 tl appel azijn
- 200 gram speltmeel volkoren (of amandelmeel)
- 2 tl kardemompoeder
- ¼ tl vanillepoeder ongezoet
- 100 gram pistachenoten ongezouten
- ½ tl baking soda zuiveringszout
- kokosolie of ghee voor het invetten
Instructies
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Kluts de eieren luchtig in een grote kom, doe de rest van de natte ingrediënten erbij en roer goed.
- Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe (bewaar eventueel een handje pistachenoten voor de dopping) en roer alles door elkaar.
- Vet de vorm in met olie en schep het deeg in de vorm en bak de cake 30-40 minuten in de oven.
- Check af en toe met een prikker of hij gaar is.
- Haal de cake uit de oven, laat afkoelen, snijd het doormidden en serveer met een hartige spread.